A férfiak hajlamosabbak részegen szerencsejátékozni a neten

2016-04-22
Egy új tanulmány szerint a férfiak sokkal hajlamosabbak részegen nekiállni online szerencsejátékozni, mint a nők, és a férfiak sokkal többet is költenek ebben az állapotban.

 

Egy új tanulmány megállapította, hogy míg a férfiak az online szerencsejátékot választják előszeretettel illuminált állapotban, a nők inkább – micsoda meglepetés – az online boltokat látogatják.

 

A finder.com portál által, 3123 felnőtt résztvevő bevonásával készített felmérés szerint az emberek leggyakrabban cipőt és ruhákat (7,1%) vásárolnak részegen, ezt követi szorosan a szerencsejáték és a cigaretta. A filmek és dvd-k következnek 4-4%-kal, majd a különböző műszaki cikkek 3,3 százalékkal.

 

Kevéssé meglepő felfedezés, hogy míg a hölgyek spicces állapotban inkább cipőt és ruhát vásárolnak, addig a férfiak hajlamosabban a szerencsejátékozásra. A férfiak 9 százaléka vallotta be, hogy bizony szokott részegen online szerencsejátékokra költeni. A nőket kevésbé vonzzák ilyen állapotban a játékok, bár a nők 4 százaléka is azt válaszolta, hogy fogadott már emelkedett hangulatban.

 

Ennél sokkal megdöbbentőbb azonban, hogy a férfiak sokkal többet költenek illuminált állapotban, mint a nők. “Egy-egy spicces ámokfutás alatt átlagosan 139 dollárt költenek az emberek, az összeg azonban jelentősen függ az illető nemétől.” – állítja a finder.com. „A férfiak átlagosan több mint négyszer annyit költenek, mint a nők (233 dollár, illetve 54 dollár).”

 

A felmérés arra is rávilágított, hogy az átlag amerikai évi 796 dollárt költ alkoholra, a legtöbbet Idaho, Alabama, Rhode Island, Arizona és Iowa államokban.