A Caesars is pályázik az egyik kaszinóliszenszre Barcelonában

2014-07-29
A legújabb hírek szerint a Caesars Entertainment is beszállt a hat új barcelonai kaszinóliszenszért folyó harcba.

 

A Caesars 500 millió eurót fektet be a BCN World területén felépítendő kaszinóba, jócskán felülmúlva ezzel a kormány által minimálisan  elvárt 300 millió eurót. Ez a Caesars második kísérlete arra, hogy betörjön a spanyol piacra, korábban már pályázott a Don Quixote projektre is, melyet Castilla la Manchában terveztek megvalósítani.

 

Enrique Bañuelos, a BCN World fejlesztője, a Vermonte vezetője a hírek szerint már meg is állapodott a Caesars Entertainmenttel, mely olyan nevekhez csatlakozik, mint a Hard Rock és a Melco Crown. A maláj Genting állítólag szintén érdeklődik a projekt iránt. 

 

 

Rajtuk kívül a brit Value Retail és a majorcai Meliá Hotels vesz még részt a fejlesztésben. Az előbbi 100 millió eurós befektetéssel különböző üzleteket, az utóbbi pedig egy 3000 szobás hotelt épít fel a resort területén.

 

A kaszinók és hotelek mindegyike 30.000 négyzetméteres lesz, a kaszinóknak a tiszta játékbevétel 10 százalékát kell adóként befizetniük az államkincstárba. 

 

A katalán parlament a közelmúltban módosította azt a törvényt, mely a rekreaációs és idegenforgalmi központokat szabályozza, és ezzel lehetővé tette annak az idegenforgalmi-, kereskedelmi- és szabadidős projektnek az indítását, melyet Vila-secába és Salouba terveznek. A jogszabálymódosítás jelentős adócsökkentést (a korábbi 55 százalék helyett a jövőben 10 százalék adót kell fizetniük a szolgáltatóknak), és nagyobb városfejlesztési szabadságot biztosít. 

 

A Hard Rock elmondása szerint legnagyobb európai projektjük lesz ez a barcelonai. A BCN World becslése szerint a komplexum építése 17 ezer munkahelyet biztosít majd, a megnyitás után pedig minden egyes resort 5000 embernek ad majd munkát közvetlenül, ami összesen 30 ezer állást jelent a hat resortban.

 
Címkék: kaszinó,