A Brighton is 'belerúgna' a Manchester Unitedbe

2018-03-17
Az Álmok Színháza kedden egy olyan cirkusszá változott, ahol Montella volt a porondmester, és piros orrú bohócot csinált kollégájából, José Mourinhóból. Kevesen gondoltuk volna előzetesen, de így történt.

Manchester United - Brighton and Hove Albion

FA Kupa - Szombat, 20:45  /TV: Sport1/

 

Mourinho megint öngólt lőne? 

Az egy jó kérdés, hogyan akarta megnyerni José Mourinho a Sevilla elleni párharcot a BL-ben. Sok elemzés született, de ezekre nem térünk ki, mert láttuk, amit láttunk. Nekünk úgy tűnt, hogy a portugál mester leginkább a büntetőkben és de Geában bízott, de Montella becserélte Ben Yeddert, aki úgy lőtt két gólt, hogy mellette még egy bődületes ziccert is elpuskázott. Az még hagyján, hogy az odavágón Sevillában nem kockáztatott a United, de az, hogy otthon sem ugrott neki az andalúz együttesnek, már önmagában felért egy megérdemelt kieséssel.

 

Vajon szombaton is lesz ok az örömre? (fotó: wikimedia)

 

A mértékadó transfermarkt.com szerint a Man. United keretének összértéke 741 millió Euró, de a reális érték ennél akár 20-30%-kal lehet nagyobb. Nos, ezzel szemben a Man. Unitedet kiejtő Sevilla értéke 'mindössze' 272 millió Euró, a mostani ellenfél, a Brighton 'csak' 116 millió Eurót ér.

Picit sarkítva a Brighton jelenlegi kerete annyit ér, mint Paul Pogba egyedül, akit 90 millió Euróra becsülnek, de tudjuk, ennél azért jó pár klub tulaja többet is képes lenne kicsengetni.

A bajnoki cím után a BL-győzelemnek is búcsút intettek a Vörös Ördögök

Bizony-bizony, marad az FA Kupa, mert vagy ezt húzzák be Lukakuék, vagy semmit. Erre a címre viszont reális esély van, mert a Man. City és a Liverpool is elhullott már ebben a sorozatban. A Chelsea és a Leicester kettőse közül csak az egyik mehet tovább, és ott van még a Tottenham, mint potens csapat, de a londoniaknak először a Swansea-t kell megverni, méghozzá Kane nélkül. Hirtelen nagyon fontos lett az FA Kupa a Unitednek, és remélhetőleg ezért a trófeáért már tenni is fognak a srácok.

Mi ebben bízunk. A mérkőzést szombat este rendezik, méghozzá 20:45-től. Olyan időpont, amihez inkább a United szokott hozzá. A hazai pálya is előny, mert bár a Sevilla nyert az Old Traffordon, előtte viszont sokáig veretlen volt a Manchester. Az a Manchester, melynek továbbjutása 1.12-es odds-szal fogadható. A háromesélyt tekintve 1.32 a hazai győzelem szorzója, ez már nem néz ki rosszul.

Mimumum kétszer villan a United! -legalábbis mi ebben bízunk

A mi tippünk viszont az, hogy Alexis Sanchezék minimum két gólt lőnek. Az unibet fogadóirodánál 1.46-os odds van ezen az opción, ami azért eléggé rendben van. Ok, hogy a Sevilla megmarta a Unitedet, de pont ez az, ami miatt ma helyre tehetik a renomét Lukakuék. A szurkolók azt már nem bocsátanák meg Mourinhónak és a srácoknak, ha megint alibi focival rukkolnak elő. Itt szombat este a Brighton egy olyan Uniteddel találkozik, amely tenni fog a győzelemért, és nem csak várja azt. Nagyon jó alapnak tűnik szombatra ez a Man United góljai 1.5 felett opció, és az 1.46-os szorzó is. Azt már nem merjük behúzni, hogy minimum háromig jut a United (2.55), de ez sem tűnik (vörös) ördögtől való gondolatnak. 

Illene foglalkozni lehetséges kezdővel, sérültekkel, sporival, de itt egyedül az a kérdés, milyen felfogással lép pályára a hazai csapat. Azt márpedig nehéz elképzelni, hogy a keddi pofon után odafordítanák a Brightonnak a másik orcájukat a hazaiak egy újabb sallerért.

Címkék: sportfogadás, tipp,