A Bitcoinnal együtt szárnyalnak az azt használó pókertermek

2013-11-20
A kizárólag ezt a virtuális fizetőeszközt használó SealswithClubs elnevezésű online pókerterem erőteljesen profitál a Bitcoin árfolyamának elképesztő emelkedéséből.

 

Az elmúlt napokban sorra döntötte a csúcsokat a Bitcoin árfolyama, tegnap már a 900 dollárt is elérte. Igaz utána nem sokkal visszaesett 520-ra, de összességében hónapok óta folyamatos növekedési trend figyelhető meg.

 

 

Ahogyan arról már korábbi cikkünkben is írtunk, a Bitcoin egyre az online szerencsejáték oldalak körében, sőt egyre több a csak Bitcoint használó oldal, mely tulajdonképpen kiskaput jelent a zárt piacok játékosai számára, hiszen – mivel nem hivatalos fizetőeszközről van szó – ezek jogi értelemben játékpénzes teremnek minősülnek.

 

A Bitcoin árfolyamának száguldása a jelek szerint ezekre az oldalakra is pozitív hatással van, hiszen az egyik ilyen pókerterem, a SealswithClubs (SwC)  forgalma például szeptember eleje óta több, mint megduplázódott. 

Nem véletlen, hiszen azok a játékosok, akik Bitcoinos játékosszámlát nyitottak ezeken az oldalakon, székükben hátradőlve, széles mosollyal az arcukon figyelhették, ahogyan egyenlegük értéke a Bitcoin árfolyamával párhuzamosan növekszik. Az SWC cash game forgalmát bemutató grafikon ennek megfelelően hűen tükrözi a Bitcoin árfolyamának trendjét:

 

A mostani árfolyamemelkedéshez köze lehet annak, hogy a napokban az Egyesült Államokban szenátusi meghallgatást tartottak a Bitcoinról, az ott megkérdezett szakértők alapvetően pozitívan vélekedtek a virtuális pénz létjogosultságával és jövőjével kapcsolatban.