A bírók is kellettek Nigéria győzelméhez

2014-06-22
A ferencvárosi Muhamed Besiccsel felálló bosnyák válogatott 1-0-ra kikapott Nigériától a brazíliai világbajnokság F csoportjának második fordulójában, ezzel biztossá vált, hogy nem jut tovább a nyolcaddöntőbe.

 

A bosnyákoknak az első félidőben les címén nem adtak meg egy szabályos gólt, az afrikaiak győztes gólját pedig nigériai szabálytalanság előzte meg, de ezúttal néma maradt a játékvezető sípja.

 

F csoport, 2. forduló:

Nigéria - Bosznia-Hercegovina 1-0 (1-0)

Cuiabá, Pantanal Aréna, 34 ezer néző, v.: Peter OÍLeary (új-zélandi)

gólszerző: Odemwingie (29.)

sárga lap: Mikel (81.), illetve Medunjanin (6.)

 

Nigéria:

Vincent Enyeama - Efe Ambrose, Joseph Yobo, Kenneth Omerou, Juwon Oshaniwa - John Obi Mikel, Ogenyi Onazi - Michael Babatunde (Ejike Uzoenyi, 75.), Peter Odemwingie, Ahmed Musa (Shola Ameobi, 65.) - Emmanuel Emenike

 

Bosznia-Hercegovina: 

Asmir Begovic - Mensur Mujdza, Toni Sunjic, Emir Spahic, Haris Medunjanin (Tino Sven Susic, 64.) - Muhamed Besic, Miralem Pjanic - Izet Hajrovic (Vedad Ibisevic, 57.), Senad Lulic (Sejad Salihovic, 58.), Zvjezdan Misimovic - Edin Dzeko

 

29. perc:

Emenike egy megkerülős csellel Spahic mellett - kissé lerántás gyanúsan - betört a 16-oson belülre a jobb oldalon, majd az ötösön álló Odemwingie-hez passzolt, aki a kapu közepébe helyezett (1-0)

 

Rendkívül eseménydús és izgalmas első félidőt láthatott a közönség, a bosnyákok szerezhettek volna vezetést, de Dzeko teljesen szabályos gólját les miatt érvénytelenítette a játékvezető. Nem sokkal később a nigériaiak kerültek előnybe, az új-zélandi játékvezető itt is főszerepet játszott, ugyanis gólpasszt adó Emenike gyanús körülmények között kerülte meg védőjét. A fordulást követően az afrikaiak védekezésre rendezkedtek be, és kontrákkal próbáltak veszélyeztetni. A bosnyákok ugyan mezőnyfölényben futballoztak, de nem tudtak komoly helyzetet kialakítani a rendkívül szervezetten védekező rivális ellen. A játék képe a hajrában sem változott, a nigériaiak magabiztosan tartották az eredményt, azonban Dzeko előtt még a 93. percben adódott egy ziccer - igaz, kézzel vette le a labdát -, de a kapufát találta el.

 

A csoport állása:

1. Argentína 2 2 - - 3-1 6 - már továbbjutott

2. Nigéria 2 1 1 - 1-0 4

3. Irán 2 - 1 1 0-1 1

4. Bosznia-Hercegovina 2 - - 2 1-3 0 - már kiesett

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,