MOL-Vidi - Malmö: Háromszoros pénzt ér Lazovic-ék győzelme

2018-08-13
Ahhoz képest, hogy a Malmö otthon sem mutatott semmi különöset, idegenben is esélyesebb a fehérvári együttesnél. Az oddsmesterek lenézik a magyar bajnokot, de lehet, rosszul teszik.

MOL Vidi FC - Malmö

Online sportfogadás tipp: A Vidi jut tovább

Bwin odds: 2.00

Kezdés: kedd, 20:00

 

Most vagy soha érzésünk lehet e párharc kapcsán. A Vidi ,ha nehezen is, de kiverte a luxemburgi Dudelange csapatát. Idény eleji volt a forma, kegyetlenül döcögött a játék. Aztán a Ludogorets ellen már becsülettel küzdött a Fehérvár, idegenben is, aztán itthon egy kis játékvezetői segítséggel sikerült megverni a bolgár bajnokot. Fortuna ezt követően sem engedte el a piros-kékek kezét, mert a Malmö verhető ellenfél.

Nem mondhatjuk, hogy nem volt több helyzete az első meccsen, de olyan igazi ziccert nem nagyon dolgoztak ki. Mindkét csapat lőtt egy-egy gólt, egy-egy elkerülhető gólt, de ennyi. A Malmö csapatának volt még egy-két távoli lökete, miközben a Vidi a kapufát is megzörgette Lazovic révén.

Bátran játszott a magyar bajnok, nem volt alárendelt szerepben. Azt az egy hibát kivéve megingása sem volt a fehérvári csapatnak, szóval joggal lehetünk bizakodóak. Azért is lenne jó nyerni, mert akkor a Celtic vagy az AEK ellen a BL-főtáblára is esély lenne, de legrosszabb esetben maradna az Európa Liga főtábla, az EL csoportkör. Az elmúlt éveket figyelembe véve ez is utópisztikus dolognak tűnt, de most reális esély van rá, hogy a Vidi ismét ott lesz az EL-ben.

Egységes csapat a fehérvári, nyáron sem volt nagy jövés-menés. A mag évek óta együtt játszik, a légiósok egytől-egyig minőséget képviselnek az NBI-ben. A formával sem lehet gond, és most ne nézzük a Loki elleni pénteki 1-1-et, mert a fehérvári játékosok fejében valószínűleg ott motoszkált már a visszavágó gondolata.

Semmivel sem jobb csapat a Malmö, sőt. Egységesebbnek tűnt már kinn is a Fehérvár, és ami fontos, hogy az idegenben lőtt gólt is megvan. Azért a bizonyos gólért a Malmö csapatának még meg kell dolgozni, mert 0-0-lal a Vidi jut tovább. Otthon sem mutatott olyat a svéd bajnok, amitől meg kéne ijedni, a Fehérvár pedig tele van rutinos, sok csatát megélt játékossal, akik tudják kezelni a nyomást.

Ráadásul eddig Fortuna simán a Vidivel van, hisz elég csak a Dudelange elleni visszavágó utolsó perceire gondolni, milyen helyzeteket úszott meg a csapat. Aztán a játékvezetőkre sem lehet panasz, eddig egyetlen párharcban sem fújtak a piros-kékek ellen, sőt épp ellenkezőleg. Gondoljunk csak a Ludogorets elleni visszavágóra, és a 'véleményes' kiállításra.

Reméljük,  hogy ezen a meccsen is magabiztos lesz a Fehérvár, megmarad a csapat szerencséje, és a játékvezetővel sem lesz gond. HAJRÁ VIDI!

Címkék: sportfogadás, tipp,