$1 milliót nyert a pénztáros tévedése miatt

2016-12-14
Egy New Jersey-beli férfi 1 millió dollárt, azaz úgy nagyjából 295 millió forintot nyert – és az egészet a pénztáros hibájának köszönheti…

 

A New Jersey Lottótársaság közleménye szerint a december 1-i sorsoláson egy játékos megnyerte a Cash4Life elnevezésű lottójáték második legnagyobb nyereményét, 1 millió dollárt. 

A lottótársaság elmondása szerint a férfi öt számot eltalált a szelvényén, melyet egy lakewoodi éjjel-nappali boltban vásárolt. A nyerőszámok a 17, 23, 30, 49 és 55, a Cash Ball-nak nevezett pluszszám az 1 volt.

 

Az üzlet 28 éves társtulajdonosa, Robin Chauhan a sajtó képviselőinek elmondta, hogy édesanyja adta el a nyertes szelvényt a játékosnak, egy 70 éves Dante Castillo nevű férfinak, aki rendszeres vásárlójuk. A hölgy elmondása szerint a férfi általában a saját számaival játszik, azonban édesanyja véletlenül gépi számokkal kitöltött szelvényt adott neki – és végül ez bizonyult a szerencsés szelvénynek.

„A pénz nem minden, de játékosunk azt mondta, hogy nagyon boldog miatta.” – mondta Chauhan az újságíróknak. „Izgatott volt, de kiegyensúlyozott.” – mesélte.

 

A játék szabályzata szerint Castillo és felesége választhatott, hogy az 1 millió dolláros egyösszegű kifizetést kérik-e, vagy azt, hogy életük végéig heti 1.000 dollárt kapnak. Ők az első lehetőséget választották. A nyertes szelvényt értékesítő bolt tulajdonosa is örülhet, hiszen 10.000 dolláros bónuszt kapott a lottótársaságtól.

 

Az 1 milliós második nyeremény nyerési esélye 1:7.282.016. Ezt a lottójátékot New Jersey-ben, Georgiában, Indianában, Marylandben, New Yorkban, Pennsylvaniában, Tennessee-ben és Virginiában játsszák, sorsolás hétfőnként és csütörtökönként van. Az online lottózóknak köszönhetően egyébként ma már ez a lottójáték is játszható a világ minden tájáról, úgyhogy ha valaki szerencsét szeretne próbálni vele, a theLotternél megteheti.