€130 milliós szuperjackpottal indítja útjára új szabályait az EuroMillions lottó

2016-08-29
Szeptembertől megváltoznak a legnépszerűbb összeurópai lottójáték, az EuroMillions szabályai – még nagyobb jackpotok jönnek, több különleges tombolasorsolás is lesz, azonban drágul a szelvény, és nehezebb lesz telitalálatot elérni…

 

A 9 európai ország lottótársasága által szervezett EuroMillions (nem összekeverendő az immár Magyarországon is kapható EuroJackpottal!) 2004-ben indult hódító útjára, népszerűségét nem utolsó sorban annak köszönheti, hogy a nagy amerikai lottójátékok után rendszeresen ez a játék kínálja a legnagyobb jackpotokat. Külön öröm a játékosok számára, hogy a nyeremények adómentesen, egyösszegben kerülnek kifizetésre.  

A jelenlegi szabályok értelmében a játékosoknak 50 főszámból kell kiválasztaniuk 5-öt, és 11 plusz számból még 2-t. A jackpot mind az 5+2 szám eltalálása esetén jár, de már két főszám eltalálásáért is fizetnek valamennyit.

 

A szeptemberi változások lényege, hogy a plusz számok tartományát eggyel kibővítik, tehát 12 szám közül kell majd kiválasztani kettőt. A kezdő jackpot az eddigi 15 millió euróról 17 millióra emelkedik, azonban ezzel egyidőben 2 euróról 2,50-re változik egy szelvény ára. Az új szabályoknak köszönhetően a szervezők reményei szerint az eddiginél is gyakrabban fordul majd elő, hogy a jackpot a 100 millió eurós álomhatár fölé emelkedik.

Az extra pluszszám bevezetése miatt a jackpot nyerési esélye valamelyest romlik, az eddigi 1:117-ről a 1:140 millióra, de az egyik szervező, a brit Camelot elmondása szerint annak esélye, hogy a játékos nyer valamit, továbbra is 1:13 marad. 

A jackpot plafon, azaz az a maximális összeg, ameddig a jackpot halmozódhat, továbbra is 190 millió euró (60 milliárd forint) marad, azonban mostantól nem csak két további halmozódásig marad meg ez az összeg, hanem négyig – ha ezután sem ér el senki telitalálatot, a hatalmas összeget az eggyel alacsonyabb nyerőosztály nyertesei között osztják szét, ugyanúgy ahogyan eddig.

 

Különleges sorsolások

 

A fő EuroMillions sorsolás mellett továbbra is lesznek különböző tombola és egyéb extra sorsolások. A brit EuroMillions lottószelvényekhez eddig is járt egy UK Millionaire Maker elnevezésű tombola, mellyel minden egyes sorsoláson 1 millió fontot lehetett nyerni, azonban szeptembertől már nem egy, hanem két játékos örülhet majd az extra nyereménynek. A szintén brit szelvényekhez járó Mega Friday (Mega Péntek) elnevezésű nyereményjáték ezentúl Mega Week (Mega Hét) lesz, ami azt jelenti, hogy egy egész héten át lesz lehetősége a játékosoknak arra, hogy különböző értékes tárgynyereményeket és utazásokat nyerjenek. A brit szelvények tulajdonosai számára decembertől havonta egyszer egy bónusz-sorsolást is tartanak. Ezen a bónusz-sorsoláson 1 millió font lesz a nyereményalap, és minden hónap második sorsolásának estéjén fogják megtartani. A theLotter online lottózó jóvoltából lehetőség van kimondottan brit EuroMillions szelvényt vásárolni, úgyhogy senkinek sem kell lemondania ezekről a nyerési lehetőségekről.

 

Az új szabályok szerinti első EuroMillions sorsolás szeptember 27-én lesz, az idei első SuperDraw-t, azaz Szupersorsolást pedig szeptember 30-án rendezik, ahol a garantált jackpot 130 millió euró, azaz több mint 40 milliárd forint lesz

 

Az EuroMillions-on természetesen nem csak a játékot szervező tíz ország állampolgárai vehetnek részt, és az online lottózóknak köszönhetően már utazni sem kell egy-egy szelvény beszerzéséhez. Ezekben az online lottózókban (TheLotter, a Szuperlotto vagy a Lottosend oldal), egy kis felár ellenében bárki megveheti a szelvényét (a legtöbb helyen ráadásul olyan akciókat, illetve üdvözlő bónuszokat is ki lehet fogni, hogy a játékos visszakapja a szelvény teljes árát), de arra is van lehetőség, hogy a kihúzott számokra szelvény nélkül fogadjunk. 

 

Brit EuroMillions szelvény vásárlása a TheLotter oldalán

Fogadás az EuroMillions számaira a Lottoland oldalán

EuroMillions szelvény vásárlása a Lottosend oldalán

EuroMillions szelvény vásárlása a Szuperlotto oldalán