Zsiga Marcell lett a Szerencsejáték Zrt kommunikációs igazgatója

2016-12-08
A "meg lehet élni havi 47 ezer forintból" kijelentéséről elhíresült korábbi országgyűlési képviselő eddig a Szerencsejáték Zrt leánycégét vezette másfél milliós fizetésért, most újabb posztot kapott.

 

A Szerencsejáték Zrt oldalán megjelent tájékoztató szerint Zsiga Marcell váltja Bánki Anitát a cég Marketing és Kommunikációs Igazgatóságának élén. Bánki egy másik állami vállalatnál folytatja munkáját. 

 

Zsiga, a Fidesz volt országgyűlési képviselője korábban többször is magyarázkodni kényszerült azt követően, hogy egy évvel jogi diplomája megszerzése után 2006-tól egyből Fidelitas-alelnök, majd 2010-től már alpolgármester és országgyűlési képviselő lett.

 

Először az derült ki, hogy két helyről is kapott – törvényellenesen – költségtérítést: összesen havonta 1,3 millió forintot az Országgyűléstől és a miskolci önkormányzattól. 

 

Később ő jelentette ki azt a hírhedtté vált mondatot a közmunkások bevételei kapcsán, hogy „biztosan meg lehet élni 47 ezer forintból”.

 

2015 januárjától a Szerencsejáték Service Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság ügyvezetője lett, bruttó másfél milliós fizetéssel.

 

Zsigát most – a vállalat hivatalos közleménye szerint -  "a jövő évi marketingkommunikációs feladatok zavartalan ellátása érdekében" nevezték ki kommunikációs igazgatónak a Szerencsejáték Zrt-nél.