Zácsik a pályán, de most jön a neheze

2013-12-11
A női kézilabda-válogatott csütörtökön Romániával, pénteken Németországgal játszik a világbajnokságon.

 

A válogatott a papírformának megfelelően - hol jó játékkal, hol akadozva - megnyerte első három csoportmérkőzését a szerbiai világbajnokságon, a fontosabb összecsapások azonban csak most következnek a számára.

 

Hajdu János szövetségi kapitány már biztos nyolcaddöntős együttese a szerdai szünnapot követően előbb Románia, majd pénteken Németország legjobbjaival mérkőzik.

 

A románok ellen az utóbbi időben tétmérkőzéseken pozitív, a németekkel szemben negatív a mérleg, ráadásul a magyar csapat a németek miatt maradt le a legutóbbi, 2011-es brazíliai vb-ről, és így közvetve a londoni olimpiáról.

 

Ha csütörtökön Újvidéken - várhatóan csaknem ezer magyar szurkoló előtt - sikerülne nyerni, akkor a válogatott csoportjában másodiknál rosszabb már nem lehet, és a kiesés szakasz elején elvileg könnyebb ellenfelet kaphat.

 

A kapitány a fontos összecsapásokra már benevezi Zácsik Szandrát, aki eddig hasi fájdalmai miatt nem szerepelt.

 

„A kötelező győzelmek a legnehezebbek, ráadásul a feljövő országok tanulnak is, ügyesednek is. Most viszont jönnek a komolyabb összecsapások, és más lesz a motiváció - mondta Hajdu. - Tudtuk, hogy az első három meccsünk felvezetője lesz a következő szakasznak. Akkor lehetünk sikeresek, ha az eddiginél kevesebbet hibázunk, főleg védekezésben, és jobban összpontosítunk.”

 

Az újvidéki csoport további programja:

csütörtök:

4. forduló: 

Ausztrália-Csehország 14.45

Németország-Tunézia 17.00

MAGYARORSZÁG-Románia 19.15

péntek:

5. forduló:

Tunézia-Ausztrália 14.45

MAGYARORSZÁG-Németország 17.00 

Románia-Csehország 19.15

 

Az állás:

1. Magyarország 6 pont (100-66),

2. Németország 6 pont (99-70),

3. Románia 4 (82-56),

4. Csehország 2 (87-96),

5. Tunézia 0 (65-81),

6. Ausztrália 0 (43-107)

 

Forrás: MTI

Címkék: kézilabda,