Yohan Blake sem indul a vb-n

2013-07-17
Yohan Blake, a férfi 100 méter címvédője sérülése miatt visszalépett az augusztusi, moszkvai atlétikai világbajnokságtól.

 

A múlt szerdai Gyulai István emlékversenyen is csak mint díszvendég volt jelen a vágtázó, aki áprilisban szenvedett térdín-sérülést, mely a vártnál sokkal lassabban gyógyult. Blake azóta nem indult komolyabb versenyen, így többek között a júniusi, jamaicai bajnokságot is kihagyta.

 

A 23 éves futó menedzsere kedden este elmondta, Blake már sokkal jobban van, de a sérülés miatt olyan hosszú időt kellett kihagynia, hogy nem tudna megfelelő állapotba kerülni a vb-ig.

 

A jamaicai sprinter visszalépése azt jelenti, hogy az orosz fővárosban csupán egy ember lesz ott abból a háromból, akik képesek 9.7 másodpercen belül teljesíteni a klasszikus távot.

 

Blake mellett a hozzá hasonlóan 9.69-es egyéni csúccsal rendelkező amerikai Tyson Gay sem fut majd, ám ő nem sérülés, hanem pozitív doppingteszt miatt kénytelen kihagyni az eseményt.

 

A világcsúcstartó (9.58 mp), hatszoros olimpiai bajnok jamaicai Usain Bolt 100-on és 200-on is rajthoz áll Moszkvában.

 

Ahogy a háromszoros világbajnok Gayről, úgy minden idők negyedik leggyorsabb emberéről, az ugyancsak jamaicai Asafa Powellről (9.72 mp) is vasárnap derült ki, hogy fennakadt egy doppingellenőrzésen.

 

A minden idők legtöbb 10 másodpercen belüli 100-as idejével rendelkező atléta az elrontott válogató miatt ugyan egyéniben nem volt tagja a vb-csapatnak, ám váltóban futott volna az orosz fővárosban.

 

Forrás: MTI

Címkék: atlétika,