Yaya Touré az év afrikai labdarúgója a BBC-nél

2013-12-03
Yaya Tourét, a Manchester City elefántcsontparti játékosát választották a szurkolók az év legjobb afrikai labdarúgójává a BBC által szervezett szavazáson.

 

A 30 éves középpályás a zambiai Christopher Katongót követően érdemelte ki és a gaboni Pierre-Emerick Aubameyang, a nigériai Victor Moses és John Mikel Obi, illetve a Burkina Fasó-i Jonathan Pitroipa elől kaparintotta meg a címet. Touré sorozatban ötödször került fel az ötfős szűkített listára, de mostanáig nem nyert egyszer sem.

 

"Nagyszerű, hogy sikerült, mert úgy vélem, soha ennyi nemzetközi szintű afrikai futballista nem volt, mint most, olyanok, mint Aubameyang, Pitroipa, Mikel, Moses, Salomon Kalou vagy Gervinho" - lelkendezett az újdonsült győztes. "Úgy gondolom, hogy az afrikai futball fejlődik, ami számunkra nagyon fontos. Afrikaiként nagyon elégedett vagyok".

 

A BBC 2000 óta választja meg a legjobb afrikai labdarúgót. Elefántcsontparti játékos ezt megelőzően 2009-ben volt győztes Didier Drogba személyében. Az ötfős listát egy 44 afrikai szakemberből álló zsűri állította össze, a jelöltekre pedig a közönség szavazhatott.

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,