World Matchplay: Chizzy és Lewis is búcsúzhat a második körben

2018-07-24
A PDC World Matchplay elnevezésű torna a 2. köréhez érkezett. A legnagyobb favorit van Gerwen már az első körben búcsúzott, a vesztét okozó de Zwaan pedig újabb skalpra készül. Ellenfele az egykor magasabban jegyzett Adrian Lewis lesz.

PDC World Matchplay 2018 - 2. kör

 

D. Chisnall - M. Smith

Tipp: M. Smith nyer @ 1.42 (unibet)

Az unibet 1.42-es odds-szal fizet Smith győzelme esetén, ami egész korrekt szorzó. Chizzy egész elfogadható játékot mutatott be az első körben ahhoz képest, milyen botrányos gyenge produkciókra volt képes az elmúlt egy-két évben. Persze a 'botrányos' szót az ő szintjükön kell érteni, páran azért is összetennénk a kezünk, ha a 60-as átlagot stabilan tudnánk hozni, de ez nem tartozik ide.

Szóval Chizzy nem játszott rosszul, de igazából jól sem. Ellenfele, K. Brown kritikán aluli produkciót nyújtott, 76.62-es átlaggal egy jobb amatőr versenyt sem biztos, hogy megnyert volna, nemhogy a PDC talán 2. legnívósabb tornájának egyik meccsét, ha a vb-t nem nézzük.

Smith nem szórakozott sokat, 97.43-as 3 nyilas átlaggal 10-6-ra verte a szintén elég jól játszó Claytont. Stabilan játszott, jöttek a 180-ak, 140-ek, 100 fölötti tömegek, kiszállózás sem ment rosszul, szóval Smith egyben volt. Chizzy valószínűleg jelenleg nem tud jobban játszani, mint az első körben, azt a 60%-os kiszállózás is kb. lehetetlenség hozni ismét, így nem is csoda, hogy 1.42-es odds mellett Smithre fogadunk.

 

J. de Zwaan - A. Lewis

Tipp: de Zwaan +4.5 leg @ 1.35 (unibet)

Adrien Lewis volt jobb formában is. Jelenleg a világranglista 16. helyén áll, ami nem rossz, de volt ő a közvetlen elit tagja is. Első meccsén Wilson ellen rögtön hamar bajba került, mert bár jól kezdett, Wilson is összekapta magát, és 7-3-ra is vezetett. Lewis viszont nem adta fel, Wilson fejében megfordult, hogy akár nyerhet is, ezt pedig nem tudta feldolgozni. Wilson 7-3-ra is vezetett, végül 10-8-ra mégis kikapott. De Zwaan honfitársát, a világranglista vezetőjét, van Gerwent verte. Az első 5 legből 4 rögtön break volt, aztán mindkét játékos hozta a kezdését egészen sokáig. Az első komolyabb sallert 6-6-nál kapta a kopasz Gerwen, amikor is de Zwaan elvette a kezdését, majd hozta a sajátját. Ezt követően Gerwen ismét elbukta a kezdését, de Zwaan pedig nem remegett meg, 10-6-tal lezárta a meccset.

Érdekes figura ez a de Zwaan, hisz nem dobott 180-at, viszont 39 darab 100+-os dobása volt, vagyis rendkívül stabil játékot mutatott. A 62.5%-os kiszállózás is jelzi, mennyire koncentrált játékot húzott elő. Persze Lewis a nagyobb név, ezért kisebb az oddsa, de aki csak most látta a két játékost, az nem nagyon érti a szorzókat. Bevalljuk, hogy mi sem. A jelenlegi formák alapján de Zwaan lazán nyerhet.  Az unibetnél a de Zwaan +4.5 leg opció is nagyon korrekt 1.35-ös szorzóval fizet.

Címkék: sportfogadás, tipp,