Wolves - Sevilla: 'Beton' védelmek ha találkoznak ...

2020-08-11
Duisburgban kerül sor a Wolves-Sevilla EL-negyeddöntőre, méghozzá kedden 21:00 órai kezdettel. Két végtelenül jól védekező együttes feszül egymásnak, nagyon 'sűrű', masszívan védekező csapatok, vélhetően nem a gólok játsszák majd a főszerepet.

Wolverhampton - Sevilla

UEFA -  Európa Liga, negyeddöntő

 

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 2,5 alatt

Unibet odds: 1,54

Kezdés:  2020.08.11. 21:00

 

A Wolves a post-Covid érában 10 tétmeccset játszott, mindössze egy volt olyan, ahol minimum három gól született. Az Evertont sikerült kitömni, a maradék 9 meccsen maximum 2 gól született.

Ami a Sevillát illeti, szintén meglepően stabilan teljesített a mögöttünk lévő LaLiga szezonban. Lopetegui nagyom komplett csapatot épített, egyensúlyban van az andalúzoknál a támadás és védekezés. Sokkal kevesebb gólt lő, mint a korábbi csapatok, viszont sokkal kevesebbet is kap. Ennek eredménye, hogy stabilan ott volt a top4-ben a Sevilla, és egy másodpercig sem volt kérdés, hogy a következő idényben a BL-főtáblán találja magát. Koundé pedig amennyire infantilis és idétlen kinézetű abban a teniszes vagy kosaras fejpántban, annyira jó védő. Utolsó 7 tétmeccsén 1 gólt kapott a Sevilla, az Athletic otthonában sikerült egy gólocskát benyelni.

Szóval két igazán stabil együttes feszül egymásnak, egyikre sem jellemző a megingás. Pontenciális végső győztes mindkettő, ráadásul 6-án láthattuk, hogy elég éles a Wolves és a Sevilla is, hogy továbblépjen. Az angolok 1-0-ra, a spanyolok 2-0-ra nyertek, mindkét eredmény olyan, amiket az előző szezonban megszokhattunk ezektől a csapatoktól.

A Wolverhampton semmit sem bíz a véletlenre, Coady-Saiss-Boly belső védelmi trió mellett a széleket Vinagre és Doherty zárja le. A középpályán Dendoncker és Neves szintén a védekezésért felel. Moutniho elvileg irányít, de ahogy öregszik, ő is egyre inkább érzi a védekezés jelentőségét is. Elöl meg Traoré és Jiménez brusztol majd, ha nem kapnak kellő támogatást, a bruszt valószínűleg kevésbé lesz hatékony.

A Sevilla utolsó 8 tétmeccse 2,5-nél kevesebb gólt hozott, az utolsó 6 meccsen egyszer kapott gólt. A Wolves-ről írtuk, hogy nem szokta megszórni az ellenfeleket, és nagyon kevés gólt kap. Tényleg nem tűnik egy gólzáporos negyeddöntőnek, ráadásul kockáztatni sem igazán fog egyik csapat sem. Tisztában van mindkét oldal azzal, hogy mennyire jól védekezik az ellenfél, szóval itt amelyik együttes hátrányba kerül, az kezdhet barátkozni a kiesés gondolatával.

Daniele Orsato vezeti a meccset, ha valaki, akkor ő még adhat egy kis fűszert ehhez a 90 perchez. Ha ő sem 'nyúl bele', még a 0-0-t sem zárjuk ki.

Címkék: sportfogadás, tipp,