Wimbledon - Babos kiesett a nyitókörben

2013-06-26
Az egyes küzdelmek egyetlen magyarja, Babos Tímea három szettben kikapott kedden a francia Mathilde Johanssontól a wimbledoni teniszbajnokság első fordulójában. Babos: "Összességében nagyon csalódott vagyok, mert nem játszottam jól."

 

A 28 éves francia jelenleg 98. a világranglistán, azaz egy hellyel előzi meg a soproni játékost. A két teniszező eddig egyszer találkozott: a 2010-es budapesti Antalis Kupa döntőjében Johansson győzött 6:7, 6:1, 6:0-ra.

A második meccsüket is Babos kezdte jobban, 5:1-re elhúzott, és 5:2-nél elbukta ugyan az adogatását, de 5:4-nél már kiszerválta a 41 perces szettet. A folytatás is a budapestihez hasonlóan alakult: a göteborgi születésű Johansson három brékkel 5:1-re ellépett, majd "behúzta" a 35 perces második játszmát. Az utolsó felvonásban a francia 1:1-nél vette el a 20 éves Babos szerváját, majd 2:4-nél ismét, s végül 1 óra 53 perc alatt győzött, így ő készülhet a tavaly döntős lengyel Agnieszka Radwanska ellen a második fordulóban.

Babos tavaly a wimbledoni torna első fordulójában az amerikai Melanie Oudint győzte le, majd a második körben nagy csatában szenvedett vereséget az orosz Nagyja Petrovától.

  

Babos Tímea: kell egy kis idő, hogy elfelejtsem ezt

 

Szomorúan tekintett vissza korai vereségére a wimbledoni teniszbajnokság egyes küzdelmeinek egyetlen magyarja, Babos Tímea, aki 4:6, 6:1, 6:3-ra kikapott kedden a francia Mathilde Johanssontól.

 

"Jól kezdtem a meccset, agresszíven játszottam, amikor kellett, jött a jó szerva" - idézte fel első fordulós meccsét menedzsmentjének közleményében a soproni játékos. "Utána sem volt nagy változás, egyszer lebrékelt, de egy jó szervagémmel lezártam a szettet. Aztán a második szett elejét elszúrtam, jött egy jó szervagém tőle, majd egy nagyon buta tőlem... Visszaküzdöttem magam, 1:2, majd 30-0 is volt, de elveszítettem azt a gémet. Ez kulcspillanat volt."

A világranglista 99. helyén álló, 20 éves magyar kifejtette, hogy a folytatásban egyre defenzívebb lett, a döntő szett elején ugyan volt egy-két jó pontja, de akkor már a WTA-rangsorban 98. riválisa irányított. Állítása szerint később is visszajöhetett volna a meccsbe, de elvesztett egy szervagémet 40-15-ről.

"Összességében nagyon csalódott vagyok, mert nem játszottam jól. Biztosan kell egy kis idő, hogy elfelejtsem ezt. Persze ott a páros, ott szeretnék jól játszani. Meglátjuk..." - tette hozzá a tavaly a második körig jutott Babos, aki párosban a luxemburgi Mandy Minella oldalán próbál szerencsét Wimbledonban.

 

Forrás. MTI

Címkék: tenisz,