West Ham - Manchester United: Az utolsó előtti csepp a pohárban

2018-09-27
José Mourinho kötéltáncot jár. Nem az a kérdés, hogy előbb-utóbb lapátra teszik, hanem az, hogy mikor jön el ennek az ideje. A mi tippünk, hogy már nem kell sokat várni.

West Ham United - Manchester United

Online sportfogadás tipp: WHU vagy döntetlen

Unibet odds: 2,00

Kezdés: szombat, 13:30

 

Lassan mindenki a Man. Uniteden nevet. A riválisok szurkolói kárörvendően, a klub fanjai pedig kínjukban. A Vörös Ördögök a hétközi Ligakupa meccset nem tudták behúzni a Derby ellen, büntetőpárbajban maradtak alul, és estek ki a sorozatból. Előtte a Wolverhamptont sem tudták megverni bajnokin hazai környezetben, így a két rosszul sikerült meccs csomagban még rosszabbul fest.

Rengeteg meme születik a Man. Unitedről és Joséról, ami nem véletlen. Nagyon nem működik ez a kapcsolat, és ennek a szurkolók isszák keserű levét. Ráadásul, amíg a riválisok szemre is szép focit játszanak, addig egy-egy Manchester United találkozót végignézni gyakran büntetés. Pogba oda is szúrt Josénak a Wolves elleni remi után, hogy legalább hazai pályán lehetne kicsit offenzívebb taktikát választani.

 

Két dudás egy csárdában?

Köztudott, hogy Pogba és Mourinho nem igazán kedveli egymást. Előbbi ott fúrja utóbbit, ahol csak tudja. A két dudás lassacskán nem fér meg egy csárdában, és ezt a klub vezetőinek is látnia kéne. Az más kérdés, hogy ezt már rég észre kellett volna venni, még mielőtt meghosszabbították José kontraktusát 2020-ig. Ha most fenéken billentik, a klub anyagilag elég rosszul jár.

Viszont, hosszú távon nem járna rosszul, mert, ha marad José, marad Pogba, és marad ez a förtelem, amit a United játszik, akkor valószínűleg jövőre ugrik a BL-szereplés. Ilyen játékkal, ilyen hangulatban nem lehet a PL-ben a top4-ben végezni. Tegyük fel, fenéken billentik Josét, jön mondjuk Zidane, aki a Real Madridot is gatyába rázta, akkor új lendületet kap a csapat, és Zizou valószínűleg Pogbával is jobban kijönne, elvégre honfitársak. Az is valószínű, hogy a vörös Ördögök sokkal szemrevalóbb játékot játszanának. Eredményesebbet meg nem lenne nehéz...

 

Szó szerint kemény csapat a West Ham United

Hétvégén a Valencia elleni BL-meccs előtt A WHU-hoz utazik a Mourinho-csapat, nem lesz egy könnyű 90 perc. A Kalapácsosok fizikális focit játszanak, még a csatárok is jól megtermett, kellemetlen legények, kivéve Chicaritót, de ő meg ex-MU focistaként úgyis odateszi magát, ha lehetőséget kap.

Szó szerint kemény csapat a West Ham, ráadásul a nehézkes rajt után kezd beindulni a gépezet. Pont, mint egy rég használt munkagép. Az elején érezni lehetett a rozsdát, de azóta Noble-ék megverték 3-1-re az Evertont, valamint elvették a Chelsea veretlenségét. Nincs rossz kerete a West Hamnek, várható volt, hogy előbb-utóbb beindul a csapat. Beindult, és amíg a Ligakupában a Man United égett, addig a WHU 8-0-ra verte a Macclesfieldet.

Legutóbb májusban találkoztak Londonban, akkor 'stílusos' 0-0-át produkált a két együttes. Elnézve a vendégek támadójátékát, Pogba hozzáállását, simán előfordulhat egy újabb remi. Rashford eltiltott, Alexis Sanchez csak vergődik, szóval van ott baj bőven.

A találkozót amúgy Michael Oliver vezeti, akivel a United csak egy találkozót nyert meg a bajnokságban az utolsó négyből vendégként. Az FA Kupában például háromból három zakó Oliver sporival, szóval ő nem egy Howard Webb. Ráadásul amikor Man. U.-nak bajnokit vezetett, az utolsó három megítélt büntetőjét a Vörös Ördögök ellen ítélte meg.

Sanszos, hogy a West Ham pontot szerez a Manchester United ellen. Ha megteszi, akkor kedden a Valencia rúghatja majd az utolsót Mourinho Unitedjébe. Mert az fix, hogy bármennyi pénzt veszít a klub, négy nyeretlen találkozó után valamit lépni kell. 

Címkék: sportfogadás, tipp,