Werder Bremen - Wolfsburg: Garantált gólváltás

2018-10-05
A Werder Bremen és a Wolfsburg egymás elleni meccsein általában potyognak a gólok. A 2018/19-es idényt mindkét fél meglepően jól kezdte, szóval a csapatok önbizalmával aligha lesz gond.

Werder Bremen - VfL Wolfsburg

Online sportfogadás tipp: Mindkét csapat szerez gólt

Unibet odds: 1,61

Kezdés: 2018.10.05. 20:30

 

A két együttes utolsó 10 Bundesliga-találkozóján 38 gól született, vagyis meccsenként 3,8. Ebből a 10 mérkőzésből egy olyat tudunk kivenni, ahol nem talált be egy adott meccsen mindkét együttes. Azt a találkozót egyébként Wolfsburgban rendezték, ahol a hazai csapat kiosztott egy fél biciklit (6-0) a Brémának.

A Weserben viszont megy az adok-kapok, 3-1, 2-1, 3-2, 3-5 és 1-3 az utolsó öt találkozójuk végeredménye. Akárhogy is nézzük, ez 24 gól, ami öt meccsre elosztva 4,8-as gólátlagot jelent. Brutális szám, ez a párharc tehát az utóbbi években a rendre a gólokról, gólváltásról szól.

A Werder és a Wolfsburg sem remekelt az előző években, sokkal inkább a kiesés elkerüléséért harcoltak, mint az EL-indulásért. Most viszont elég jól rajtolt mindkét együttes, a Werder az 5., míg a Wolfi a 7. helyről várja ezt a péntek esti összecsapást.

A Brémát motiválhatja, hogy győzelme esetén pontszámban utoléri a listavezető BVB-t, és ha csak egy napra is, de megelőzi a Bayernt! A Wolfsburg pedig a 4. helyre jönne fel, ami ugye már BL-indulást érő pozíció. Tény, hogy a bajnokság elején járunk, de ezek a pozíciók akkor is nagyon jól néznek ki.

A Brémánál Klaasen érkezése nagyon jót tett a középpályának, mindenhol ott van a szőke holland, rengeteget dolgozik. A kiváló amszterdami évek után az angol kirándulás nagyon nem jött be neki, itt Brémában viszont újra élvezi a focit, és ebből a csapat is sokat profitál. Viszont a védelemből Veljkovic kiesett, a helyére Moisander mellé az a Langkamp ugorhat be, aki idén egy másodpercet sem töltött a pályán bajnokin.

A Wolfsburgnál igazából ott a probléma, hogy ha csak az utolsó 4 bajnokit nézzük, háromszor is minimum két gólig jutott az ellenfél, azt pedig Malliék nem tudják 'túllőni'. Márpedig nehéz elképzelni, hogy ez a lendületben lévő, önbizalomtól duzzadó Bréma ne vegye be Casteels kapuját. Otthon amúgy is kettőzött erővel játszik a Werder, abban nem bízhat a vendég-csapat, hogy nullára lehozza a mérkőzést. Ez csak a Mainz ellen jött össze, de a Mainz 05 teljesen más karakterű együttes, mint a Werder. Szóval valószínű, hogy a Wolfinál ismét gólokra lesz szükség még akár az ikszhez is. Mehmedi játéka kérdéses, de ha mégsem tud játszani, akkor is ott lesz Arnold, Malli és Weghorst, na meg a két-gólos válogatott svájci, Steffen.

A mi tippünk, hogy ez a meccs sem lóg majd ki a két együttes egymás elleni találkozói közül. A közelmúltban rendre ment az adok-kapok, nem valószínű, hogy most másként lesz.

Címkék: sportfogadás, tipp,