Wenger: megpróbáljuk a lehetetlent

2013-02-20
Londoni győzelmével a Bayern gyakorlatilag továbbjutott a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

 

A londoni Arsenal francia vezetőedzője szerint ideges volt a csapata, s részben ezért kapott ki hazai pályán 3-1-re a Bayern Münchentől a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

 

Arsene Wenger a kedd esti vereséget követően nyilatkozva azt hangsúlyozta, hogy játékosainak vissza kell szerezniük a kellő önbizalmat a németországi visszavágóra.

 

„Futballistáim mindent kiadtak magukból, de kissé idegesek voltak, és nem hittek teljes mértékben magukban. Most három hetünk van rá, hogy ezen változtassunk” - értékelt és adott receptet a március 13-i müncheni fellépésre a tréner. Bosszúsan idézte vissza, hogy bő húsz perc után már 2-0-ra vezettek a németek.

 

„A második félidőben szépítettünk, s ki is egyenlíthettünk volna, ha nem kapunk egy újabb, balszerencsés gólt, ami megtört bennünket” - mondta Wenger, hozzátéve: immár „rendkívül nehéznek” ígérkezik a továbbjutás kiharcolása.

 

„A legjobbunkat kell nyújtani a visszavágón, de csak akkor lehetünk ott a legjobb nyolc között, ha hiszünk is abban, hogy képesek vagyunk erre. Megpróbáljuk a lehetetlent lehetségessé tenni” - bölcselkedett a sajtótájékoztatón a vezetőedző.

 

A Bayern mestere elégedetten nyugtázta az idegenbeli 3-1-es sikert, ugyanakkor óvta csapatát és a szurkolókat attól, hogy máris kész tényként kezeljék a nyolc közé kerülést.

„Kiválóak az esélyeink, ám az Arsenal jó csapat, és mi nagyon komolyan fogjuk venni a visszavágót is” - mondta Jupp Heynckes.

 

A nap másik BL-összecsapásán a Porto minimális előnyt szerzett a Málagával szemben. A portugál bajnok otthonában 1-0-s vereséget szenvedő spanyol csapat chilei mestere ezzel együtt derűlátóan ítélte meg saját esélyeiket.

 

„Nem lehetek elégedett az eredménnyel, főleg a támadójátékunkat illetően érhet bennünket jogos kritika, de hiszem, hogy nyerünk a visszavágón, s mi jutunk tovább” - mondta Manuel Pellegrini. Úgy véli, „lesgyanús” góllal nyert a Porto.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,