Vuelta 2018: Kedden ismét összecsapnak a sprinterek

2018-09-03
A hétfő az első pihenőnap a 2018-as Vueltán, de kedden már ismét tekernek a srácok, és hangolódnak a pénteki, szombati és vasárnapi hegyekkel tarkított etapokra. Kedden viszont még a sprintereké a főszerep.

Vuelta Espana - 10. szakasz

Online sportfogadás tipp: Viviani nyeri a szakaszt

Unibet odds: 1.65

Fogadható: 09.04. 13:15

 

Kedden a sprinterek és csapataik fognak dolgozni, hogy ne érjen haza szökés. Akad pár csapat, amelynek célja a mezőnyhajrá, így nem valószínű, hogy nagyon messze engedne a főmezőny egy szökést, azt pedig főleg nem fogja engedni, hogy hazaérjen.

A Quick-Step csapata sokat fog melózni a mezőny élén Vivianiért, de valószínű, hogy a Bora is besegít Sagan miatt, a Cofidis Bouhanni miatt, de biztos megmutatja magát a mezőny élén a Lotto, az FDJ, meg úgy megszokásból talán a Sky és a Movistar is.

Szóval nem valószínű, hogy a pihenőnap után a szökevények hazaérjenek, minden bizonnyal mezőnyhajrá várható. Ha mezőnyhajrá, akkor 3-4 név jöhet szóba. Mivel a szakasz szinte totál sík, így még jobban leszűkíthető az elit sprinterek száma. Ha emelkedne az út az utolsó km-en, akkor favorit lenne az egyre jobb erőben lévő Sagan. Viszont a befutó előtti 5 km totál sík, így nagyon meglepő lenne, ha valaki megviccelné a Quick-Step sprinterét, Elia Vivianit.

A 3. szakaszon ő nyert, viszont a 6. etapon Bouhanni és Van Poppel is megviccelte. Azt a sprintet egyébként nem csak Viviani számolta el, hanem Sagan és Nizzolo is. Viviani nagyon későn indított, a semmiből jött fel akkor a dobogóra,de  az látszott, hogy jó erőben van, csak elszámolta magát.

Igen ám, de a pihenőnapon jut majd arra idő, hogy elemezze a csapat az utolsó pár km-t, hogy kell helyezkedni, mikor kell indítani, stb.. Egyébként nem túl bonyolult a befutó, az utolsó 5 km szinte egyenes. A céltól 800 m-re van egy kisebb törés az útban, de ez elhanyagolható, valószínűleg a fékre sem lesz szükség, hogy abszolválják azt a 'kanyart'.

A lényeg, hogy ha Viviani megkapja a szükséges felvezetést, Sabatinivel és Morkovvel sem történik semmi, akkor őt senki sem durrantja le ebből a mezőnyből. Sagan még mindig nnincs 100%-os állapotban, de ha abban lenne, akkor sem lenne esélyesebb Vivianinál. Bouhanni meg végre ismét nyert egy etapot GT versenyen, de ezelőtt évekig 'hallgatott'. Van Poppel és Nizzolo pedig ismét vélhetően a dobogó alsó fokáért küzd majd, mert Viviani és Sagan valószínűleg meccsel az első helyért, Bouhanni, Nizzolo és van Poppel pedig a dobogó alsó fokáért.

Címkék: sportfogadás, tipp,