Vízilabda világliga - Mindkét magyar csapat egy meccset játszik idén

2013-09-27
Mind a nyáron világbajnokságot nyert magyar férfi vízilabda-válogatott, mind a Barcelonában vb-harmadik női nemzeti együttes egy mérkőzést vív ebben az évben a világliga 2013/14-es idényében.

 

Benedek Tibor csapata, amely a csütörtöki sorsoláson az olimpiai bajnok horvátokkal, valamint a görögökkel került egy csoportba, utóbbiakat idehaza fogadja november 12-én - tudatta a hazai sportági szövetség (MVLSZ) honlapja, a www.waterpolo.hu. A további menetrend szerint januárban a horvátoknál, februárban a görögöknél vendégeskednek Varga Dánielék, míg a csoportselejtező utolsó meccsét április közepén itthon vívják a tavalyi londoni ötkarikás játékok győztesével. 

A Merész András irányította női válogatott, amelynek szintén a görög, illetve az olasz alakulat lett a csoporttársa, december 17-én fogadja az itáliai együttest. A jövő évi folytatásban előbb januári görög túra vár Takács Orsolyáékra, akik márciusban játszanak Olaszországban, s áprilisban látják vendégül a hellének legjobbjait Magyarországon.

A csoportokból a férfiaknál csak az első helyezett jut a világliga szuperdöntőjébe, amelyet 2014. június 17. és 22. között rendeznek Dubajban. A nőknél az első kettő léphet tovább, a finálét várhatóan június 10. és 15. között bonyolítják le Kínában. 

A vl előző kiírásában mindkét magyar gárda bejutott a szuperdöntőbe, ahol is a férfiak ezüstéremmel zártak, a nők pedig negyedikként fejezték be a sorozatot.

 

A magyar csapatok játéknapjai:

férfiak:

2013. november 12.: Magyarország–Görögország

2014. január 14.: Horvátország–Magyarország 

2014. február 11.: Görögország–Magyarország 

2014. április 15.: Magyarország–Horvátország 

nők: 

2013. december 17.: Magyarország–Olaszország

2014. január 21.: Görögország–Magyarország 

2014. március 18.: Olaszország–Magyarország 

2014. április 22.: Magyarország–Görögország

 

Forrás: MTI

Címkék: vízilabda,