Vízilabda világkupák: a nők kerültek nehezebb négyesbe

2014-02-28
A magyar női vízilabda-válogatottra két roppant erős ellenfél is vár az augusztusi világkupán, míg a férficsapatnak vélhetően a horvát együttessel kell majd harcolnia az elsőségért négyesében.

 

A csoportok sorsolását - a hazai sportági szövetség honlapja, a www.waterpolo.hu pénteki beszámolója szerint - a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA mexikói világkonferenciájának keretében készítették el.

 

Benedek Tibor világbajnoki címvédő együttese a délszláv "lehetőségek" közül a Londonban olimpiai bajnok horvátokat kapta, de súlyos hiba lenne alábecsülni a bárkire veszélyes, olimpiai hetedik helyezett ausztrálokat, míg a kvartett negyedik tagja a kazah gárda, amely - a papírforma alapján - egyik riválisának sem okozhat fejtörést még Almatiban, hazai medencében sem.

 

A nőknél szintén a magyarok csoportjába került a 2012-es ötkarikás játékok győztese, az Egyesült Államok csapata, és semmivel sem könnyebb ellenfél Ausztrália nemzeti válogatottja, amellyel szemben a londoni olimpia bronzmérkőzésén a hosszabbításban veszített Merész András alakulata. A Dél-afrikai Köztársaság gárdája viszont aligha fog sok vizet zavarni az Oroszországban, a nyugat-szibériai Hanti-Manszijszkban rendezendő tornán.

 

A négyesekből az első kettő folytathatja az elődöntőben. A világkupa első három - illetve ha az idén júniusban esedékes világliga győztese is köztük van, akkor az első négy - helyezettje világbajnoki kvalifikációt szerez.   

 

A vk csoportjai:

férfiak (a torna rendezője Almati, időpontja augusztus 19-24.): 

A csoport: Montenegró, Szerbia, Egyesült Államok, Dél-afrikai Köztársaság 

B csoport: MAGYARORSZÁG, Horvátország, Ausztrália, Kazahsztán 

nők (Hanti-Manszijszk, augusztus 12-17.): 

A csoport: Spanyolország, Oroszország, Új-Zéland, Kína 

B csoport: Ausztrália, MAGYARORSZÁG, Egyesült Államok, Dél-Afrikai Köztársaság

 
Forrás: MTI
Címkék: vízilabda,