Vízilabda ob I: pénteken kezdődik az Eger-Szolnok döntő

2014-05-08
Ismétlődik a tavalyi döntő a férfi vízilabda ob I-ben a címvédő Eger és a Szolnok között, kérdés azonban, hogy a végeredmény is ugyanaz lesz-e a pénteken kezdődő párharcban, mint egy évvel ezelőtt.

 

Hogy a két pólós társaság ebben a szezonban teljesen egyértelműen kiemelkedett a honi élvonalból, jelezte egyfelől az alapszakasz, másfelől a rájátszásban mutatott teljesítmény. A bajnoki alapetapot a Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP VSC nyerte az ZF-Eger előtt úgy, hogy a Tisza-parti alakulat a negyedik Honvédot, a hevesi csapat pedig a harmadikként zárt Szegedet verte meg igen simán, egyformán 3-0-ra a három győzelemig tartó elődöntős párharcban.

 

A finálé nyitómeccsét - az első helyért járó bónuszként - a pályaelőnyt kiérdemelt Szolnok otthonában kezdik a felek pénteken, s amelyik előbb gyűjti be a harmadik diadalt, azé lesz a bajnoki cím. A végső siker dolgában a Szolnok áll jobban, mivel eddig hatszor nyert a honi élvonalban, igaz, a legutolsó igen régi keletű: még 1964-ből való. Vagyis fél évszázadnyi szünet után lehet újfent magyar bajnok a Szolnok.

 

Az Eger, amely az utóbbi hét idényt tekintve sorozatban mindig döntőt játszott, ugyanakkor csupán két elsőséget tud felmutatni: 2013 előtt 2011-ben diadalmaskodott először, ám most abban bíznak a csapat háza táján, hogy 2014-ben meglesz a harmadik cím is. 

 

A döntős mérkőzések időrendje:

május 9., péntek, 18.30: Szolnok-Eger

május 12., hétfő, 19.30: Eger-Szolnok

május 15., csütörtök, 19.15: Szolnok-Eger 

május 19., hétfő, 19.15: Eger-Szolnok (ha szükséges)

május 21., szerda, 19.15: Szolnok-Eger (ha szükséges)

 

Forrás: MTI

Címkék: vízilabda,