Vízilabda: Németország ellen kezdünk a világligában

2018-09-11
Pár évvel korábban még nagyot néztünk volna, ha egy német-magyar férfi vízilabda meccsen 1.82-es szorzót kap a magyar válogatott. Ma ez már nincs így.

Németország - Magyarország

/Helyszín: Berlin/

 

Online sportfogadás tipp: 19.5 gól alatt

Unibet odds: 1.83

Kezdés: 2018.09.11. 19:00

 

Nyáron a barcelonai Eb-n a férfi vízilabda-válogatott finoman szólva sem játszott nagyot. A 8. helyen, a középmezőnyben végeztek Bátoriék, ami tényleg nem nézett ki jól. Mondjuk ki, nagyon rosszul nézett ki az a csapat.

A Grúzia elleni kötelező még megvolt (12-5), de aztán:

  • Olaszország - Magyarország 12-5
  • Németország - Magyarország 4-4

  • Hollandia - Magyarország 9-12
  • Szerbia  - Magyarország 8-5
  • Montenegró - Magyarország 7-6
  • Oroszország - Magyarország 9-8

 

Azt látjuk, hogy mindössze kétszer nyertünk, de azért valljuk be, az világvége lett volna, ha Grúziát és Hollandiát nem verjük. Viszont a ki-ki meccseket rendre elbuktuk, Montenegró és Oroszország is megvert minket helyosztón. Az olyan találkozókon pedig igazából esélyünk sem volt, az olaszok és a szerbek játszottak velünk, mint macska az egérrel. Ezek a tények.

Aztán itt a kakukktojás-meccs, a németek elleni remi. A Reálékkal játszott 44 messze a torna leggólszegényebb meccse volt, amolyan jéghokis eredmény. Félidőben még 1-1 állt az eredményjelzőn, aki csak rápillantott, talán azt hitte, bedöglött. De nem az eredményjelző, a két csapat játéka mondott csődöt, már ami a támadásokat illeti, mert a védekezés és a kapusok teljesítménye azért pozitív előjellel szintén nem volt mindennapi.

Azt a meccset Vogel Soma védte, és nem Nagy Viktor, ami azért érdekes, mert Viktor most nem kerettag, Soma viszont igen. A nyári Eb-ről 8-an maradtak meg egyébként, itt a teljes keret:


A Világkupa-keret (forrás: waterpolo.hu):


Kapusok: Kardos Gergely (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (Szolnok), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (Eger), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)

Märcz Tamás egyértelműen a jövőt építi, és ez rendben is van. Viszont ettől a tény még tény, jelenleg a magyar válogatott nem tartozik a közvetlen világelithez. Ezt az Eb-n is láttuk. Azt is láttuk, hogy védekezésben még csak-csak megvagyunk, de azért itt is meg kell jegyezni, hogy az olaszok 5-0-ra, a szerbek 4-0-ra nyerték az első negyedeket, gyakorlatilag 8 perc alatt eldőlt mindkét mérkőzés az Eb-n. Mi nem ontottuk a gólokat, rendre döcögött a támadójáték, hátul viszont azt a két negyedet kivéve volt tartása a csapatnak.

Nyáron 4-4-et játszott a két csapat, ha most kétszer annyi gól születik, még az is bőven belefér.

Címkék: sportfogadás, tipp,