Vízilabda Eb - Teljes a női mezőny

2014-01-21
A kontinentális selejtezőtornák végeztével teljessé vált a nyolccsapatos női mezőny az idei vízilabda Európa-bajnokságra, amelyet július 14. és 27. között rendeznek meg a Margitszigeten.

 

A 2012-es eindhoveni Eb eredményei alapján - ahol a magyar nemzeti együttes harmadik lett - a Merész András szövetségi kapitány irányította gárda mellett biztosította helyét Olaszország, Oroszország és Görögország válogatottja. 

 

A honi sportági szövetség honlapja, a www.waterpolo.hu hétfői híre szerint az A jelű selejtezőcsoportból Hollandia és  Nagy-Britannia, a B-ből pedig Spanyolország és Franciaország csapata indulhat még a budapesti Eb-n.

 

Kisebb meglepetés, hogy utóbbi kvartettben a világbajnok spanyolok mögött másodikként a franciák végeztek, akik a németeket legyőzve és megelőzve biztosították helyüket a magyarországi kontinensviadalon. 

 

A budapesti  Európa-bajnokság női mezőnye:

Olaszország, Görögország, MAGYARORSZÁG, Oroszország, Spanyolország, Hollandia, Nagy-Britannia, Franciaország

 

A férfiak Eb-selejtezője zárószakaszában jár. A 12 csapatos budapesti mezőnybe a 2012-es hollandiai kontinensbajnokság első hatja jutott be "helyből", így a bronzérmes magyar válogatott mellett az aranyérmes szerb, az ezüstérmes montenegrói, továbbá az olasz, a német és a görög csapat. Rajtuk kívül a júliusi tornán a korábban összesorsolt hat selejtezős pár továbbjutói vehetnek még részt. A párharcok első találkozóit február 15-én, a visszavágókat március 1-jén játsszák.

 

Forrás: MTI

Címkék: vízilabda,