Vízilabda Bajnokok Ligája - Az Eger két góllal verte a Volgográdot

2013-02-06
A háromgólos kinti vereség után két góllal diadalmaskodott az Eger férfi vízilabdacsapata a Bajnokok Ligája csoportselejtezőinek kilencedik fordulójában a szerda esti, hazai mérkőzésen az orosz Szpartak Volgográd ellen.


   Eredmény, Bajnokok Ligája, D csoport, 9. forduló:
ZF-Eger - Szpartak Volgográd (orosz)  8-6 (1-1, 2-1, 3-1, 2-3)

az egri góldobók: Salamon 3, Bátori 2, Biros, Seman, Varga Zs. 1-1
               
    Az egriek ifjú válogatottja, Bátori Bence parádés góllal juttatta vezetéshez a hevesieket a Bitskey Aladár uszodában, utána azonban találatstop lépett érvénybe, amennyiben egyetlen orosz gól született még a nyitó játékrészben (1-1). 
    A második negyedben a szintén válogatott, büntetőből és távoli lövésből is betaláló Salamon Ferencnek köszönhetően alakult 3-1-re az állás. A szívósan küzdő volgográdiak azonban szépíteni tudtak még a nagyszünet előtt (3-2).

MTI Fotó: Kovács Anikó


    A harmadik negyedben viszont szinte minden a vendéglátók szája íze szerint alakult, hiszen a légiós Lukas Seman, majd az ötméteresből eredményes háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter révén 5-2-re, utána pedig Varga Zsolt centergóljával 6-3-ra elhúzott az Eger.
    Mi több, a negyedik negyed elején meglett a remélt "közte négy" is: Bátori pattintott látványosan a jobb felső sarokba (7-3), orosz feleletet követően pedig Salamon alakította 8-4-re a hazai vezetést. A különbséget azonban nem sikerült tartani, a harcos vendégek jó hajrával szépítettek, s végül "csak" 8-6-os egri győzelem született az összecsapáson.
    A február 27-i utolsó fordulóban az Eger a szerény képességű grúz bajnokhoz látogat Tbiliszibe egyértelműen győzelmi eséllyel, míg a csoportelső görög Vuliagmeni a Volgográd vendége lesz, ahol az oroszok az esélyesebbek, így a papírforma alapján a magyar együttes a harmadik helyen végez, s egy másik csoport másodikjával csap majd össze a BL már egyenes kieséses nyolcaddöntős szakaszában.
    Korábban, D csoport, 9. forduló:
A-HÍD Szeged VE - Nagyvárad (romániai) 17-8 (5-4,  2-2, 5-0, 5-2)


Forrás: MTI

Címkék: vízilabda,