Vízilabda BL: Egerben is a Rijeka volt a sokkal jobb

2014-02-22
A férfi vízilabda Bajnokok Ligájában a szombati főcsoportos körben az Eger hazai medencében ötgólos vereséget szenvedett a horvát Primorje Rijeka együttesétől.

 

A hatcsapatos főtáblás csoportjának legvégén kullogó hevesi gárda a január végi, 20-7-es megsemmisítő vereséget követően szombat este a Bitskey-uszodában igyekezett visszavágni riválisának, ám ez nehéz feladatnak ígérkezett, már csak azért is, mert a horvát válogatottakkal teli rijekai gárdában pólózik a világbajnok magyar nemzeti együttes két meghatározó alakja, Varga Dániel és öccse, Dénes is. A horvátok éppen az előbbi magyar góljával szereztek vezetést, a hazaiak a negyed hajrájában egyenlítettek Salamon Ferenc révén, de az előny visszakerült az ellenfélhez (1-2). 

 

A második negyedben is a roppant szigorú védekezés jellemezte mindkét csapatot, alapvetően ennek következtében a támadójáték kölcsönösen hatástalannak bizonyult. Egészen a 14. percig, amikor is a Primorje használt ki egy emberelőnyt (1-3). A nagyszünetet követően is folytatódott a kőkemény küzdelem, de míg az egriek képtelenek voltak betalálni, a horvátok negyedszer, majd - Varga Dénes révén - ötödször is bevették a házigazdák kapuját (1-5). A magyar bajnok görcsös igyekezettel próbált válaszolni, de ötlettelenül játszott, még kettős emberelőnyben is hibázott, ugyanakkor a horvátok az utolsó szünet előtt meg sem álltak kilencedik góljukig (1-9).

 

A befejező negyed nyitópercében végre megszületett a második egri gól: centerből a vb-aranyérmes Hárai Balázs ejtett pontosan (2-9), majd a szintén világbajnok csapattárs, Bátori Bence lőtt a bal felső sarokba (3-10). Hogy ne váljék afféle vesszőfutássá a mérkőzés, azért Salamon és Bátori tett, bombagóljaikkal lett 5-11 az állás. Kevéssel a dudaszó előtt még Hárai is hatalmas gólt lőtt, így nem kiütés, csak 11-6-os "sima" vereség lett a vége.

 

Az Eger hat meccs után továbbra is egyetlen győzelemmel, ennél fogva pedig három ponttal áll az utolsó helyen. A hetedik játéknapon, március 15-én a hevesi együttes a görög Olympiakosz otthonában vendégszerepel.

 

Eredmény, Bl, főtábla, 6. forduló, A csoport: 

ZF-Eger - Primorje Rijeka (horvát) 6-11 (1-2, 0-1, 0-6, 5-2)

a magyar csapat góldobói: Salamon, Bátori, Hárai 2-2

 

Forrás: MTI

Címkék: vízilabda,