Vízilabda-Eb: Szenvedős meccs vár ránk az olaszok ellen

2018-07-18
A magyar válogatott megszenvedett a Grúzia elleni nyitómeccsén a spanyolországi vízilabda-Eb-n, ám a győzelem nem volt kérdéses. Olaszország ellen már az lesz!

Magyarország - Olaszország

Online sportfogadás tipp: Olaszország győz

Bwin odds: 1.45

Kezdés: szerda, 20:30

 

A magyar válogatott Grúzia ellen kezdte az Eb-t, és ha nem is lazán, de 12-5-re nyerni tudott. Grúzia megnehezítette a srácok dolgát, a második negyedet 2-2-re hozták, de az első és harmadik negyedeken sincs mit szégyellni. A negyedik játékrészre fogyott el a grúz csapat, a záró negyedet 4-0-ra bukta el.

Viszont azt láthattuk, hogy a magyar válogatott játéka messze nem volt olajozott. Azért ebben a védekezésben vannak lyukak, és támadásban sem úgy működök a gépezett, mint optimális lenne. Amikor a kapitányt kérdezték az újságírók, hogy  mi a csapat gyengéje, csak annyit mondott, hogy van gyenge pont, de fejtsék meg az ellenfelek, ő nem fogja elárulni.

Nos, az első meccs után azt látni, hogy ennek a csapatnak érnie kell. Türelmesnek kell lenni, nem fogunk egyből mindent megnyerni. Märcz Tamás kapitány nyilatkozta, hogy az olasz csapat kemény dió, szó szerint kemény, agresszív, sok mozgásos vízilabdát játszik, és Bodegas révén van egy olyan centerük, akit nagyon nehéz lesz tartani

Az olasz válogatott a németek ellen nyert a bemutatkozó meccsén, méghozzá úgy, hogy az első három negyeden át nem kapott gólt! A végeredmény 14-1 lett a németek javára, miközben két éve 16-5-öt játszott az olasz és a német válogatott. Nincs Aicardi, ám van egy olyan betonkemény védekezés, amivel mi nem nagyon fogunk tudni mit kezdeni. A német csapat Junglinggel, Reállal 24 lövésből dobott egy gólt. Luongo kapujáig 17 lövés ment el, amit nem sikerült blokkolni, abból 16-ot hárított az olasz kapus.

A magyar válogatott 30 lövéséből 12 lett gól, ami elég volt a győzelemhez, de láthattuk, hogy csikorog még a gépezet. Előnyökön is lenne még mit csiszolni, és az az igazság, hogy egyénileg sem olyan klasszisok a magyar játékosok, mint a nagy elődök voltak. Kivétel nélkül remek játékosok, viszont csapatként pedig még nem annyira erősek, hogy pl. egy válogatottat meg tudjanak verni. Hiányposzt(ok)ra honosítottak a taljánok, és azt is figyelembe kell venni, hogy nagyon ritka alkalom az olyan, amikor egy vízilabda meccsen nekünk lejt a pálya. Ráadásul az is tény, hogy Bátoriéknak még nincs meg az a respektje, ami szükséges lenne ahhoz, hogy a sporik minimum semlegesek legyenek. De az az igazság, hogy Bodegasról így is-úgy is fogják szórni kifelé a centeren védekező játékosainkat.

Az meg sajnos elég félelmetes, hogy a német csapat ellen egy kapott góllal hozta le a meccset Olaszország, azt az egyet is a végén kapta, amikor már vélhetően nem igazán koncentrált. Märcz Tamás azt is elmondta, hogy az olaszok kiváló fizikális állapotban vannak, szóval a tippünk ezek után talán senkit sem lap meg: Olaszország sajna le fog győzni minket, és automatikusan kerül a negyeddöntőbe. 

Címkék: sportfogadás, tipp,