Vizes vb - Hosszú Katinka országos csúccsal elődöntős 100 háton, de visszalépett

2013-07-29
Hosszú Katinka saját, áprilisban felállított országos csúcsát csaknem egy másodperccel megjavítva, a második legjobb idővel jutott be a női 100 méter hát esti elődöntőjébe a barcelonai vizes világbajnokság úszóversenyeinek hétfő délelőtti selejtezőjéből. A magyar versenyző kiváló eredménye ellenére visszalép az esti folytatástól a 200 m vegyes döntője miatt.

 

A vasárnap este 200 vegyesen első idővel fináléba került Hosszú áprilisban javította 1:00.24 percre Egerszegi Krisztina országos csúcsát (1:00.31 p), melynek idejét most 59.40-re faragta le. Ezzel ő az első magyar, aki egy percen belül teljesítette a távot.

 

Hosszúnál - a futamában és az egész mezőnyben is - csak az olimpiai bajnok amerikai Missy Franklin volt gyorsabb hétfő délelőtt, ő 59.13 másodpercet ért el.

 

"Ha a 200 vegyes döntője után lenne, akkor vállalnám, de mivel előtte rendezik, nem kockáztatok - nyilatkozta az MTI-nek a selejtezőt követően. - Eleve úgy voltam vele, hogy a hétfő délelőttöt inkább bemelegítésre szánom, ráhangolódásra a vegyes döntőjére. A cél 59.9 volt, hogy ennél is sokkal jobb lett, boldoggá tesz, és bizakodóvá is egyben az esti 200-as verseny előtt...”

 

MTI Fotó: Kovács Anikó

 

Forrás: MTI

 

Címkék: úszás,