Vívó Eb - Bronzérmes a női párbajtőrcsapat

2013-06-22
Bronzérmet nyert a Szász Emese, Révész Julianna, Antal Edina, Budai Dorina összeállítású magyar női párbajtőrcsapat a zágrábi vívó Európa-bajnokság pénteki zárónapján.


Kovács Iván vezetőedző válogatottja a helyosztón az olasz csapat ellen vívott, s nagy csatában nyert.
A mérkőzés a magyar csapat ukránok elleni negyeddöntős és románokkal szembeni elődöntős csatájához hasonlóan végig nagyon izgalmasan alakult, hol az egyik, hol a másik fél vezetett. Szásznak a záróasszóban minimális előnyről, 17-16-ról kellett vívnia, s az egyéniben bronzérmes londoni olimpikon higgadt produkcióval legyőzte Rossella Fiamingót, a csapat pedig 28-25-ös eredménnyel harcolta ki a harmadik helyet.
"Szerettük volna, ha mindannyian éremmel térünk haza a csapatból, miután ez nekem egyéniben már sikerült - idézte a magyar szövetség honlapja Szász Emesét. - 2007 óta nem nyert a fegyvernem csapatban érmet világversenyen, úgyhogy vártuk már ezt az eredményt. Rengeteget dolgoztunk érte."
"Öt év után tértem vissza a magyar válogatottba, és az újabb karrierem első világversenyén rögtön érmet nyertem, úgyhogy nagyon boldog vagyok - nyilatkozott Révész Julianna. - Remélem, hogy a budapesti világbajnokságon is ugyanezt a formát hozzuk, ott szintén szép sikert érünk el. Persze, ehhez szerencse is kell majd, de reméljük, nem pártol el tőlünk."
"Nem nagyon tudok még beszélni, madarat lehet velem fogatni" - mondta Kovács Iván fegyvernemi vezetőedző. Hozzátette: a női párbajtőr az a szakág, amelyikben egyéniben és csapatban is sikerült érmet szerezni, ráadásul úgy, hogy rendkívül mélyről indult a csapat az év elején. "Le a kalappal a lányok előtt, egész évben elképesztő munkát végeztek és fegyelmezetten vívtak. De azt azért álmunkban sem gondoltuk, hogy az első esztendőnk első világversenyén rögtön érmet nyer a csapat."
A női párbajtőrözők bronza volt a magyar küldöttség negyedik érme a horvát fővárosban. Korábban a férfi párbajtőr-válogatott másodikként zárt, míg egyéniben Szász Emese, csapatban pedig a női tőrözők harmadikok lettek.

 


Eredmények:
női párbajtőr, csapat:

a 16 között:
Magyarország-Svájc 45-28
    negyeddöntő:
Magyarország-Ukrajna 40-31
Észtország-Oroszország 32-31
Olaszország-Németország 30-25
Románia-Svédország 44-43
    elődöntő:
Románia-Magyarország 37-32
Észtország-Olaszország 44-39
    a 3. helyért:
Magyarország-Olaszország 28-25
    döntő:
Észtország-Románia 27-20
A végeredmény: 1. Észtország, 2. Románia, 3. Magyarország (Antal Edina, Budai Dorina, Révész Julianna, Szász Emese)

 

Forrás: MTI

Címkék: vívás,