Visszavitte a drága narancslét, 315 millió dollárt nyert a lottón!

2018-06-22
A spórolás ezúttal több milliószorosan kifizetődött!

 

Az egy üveg narancslé 5 dollárba került a ShopRite elnevezésű üzletben, de Tayeb Souami felesége ugyanazt a márkát megtalálta valahol máshol akciósan 2,50-ért. Igen, csupán 250 penny-ről volt szó, de mivel minden egyes penny számított a családnak, hiszen éppen refinanszírozták otthonukat, egyik lányuk pedig főiskolára készült. Úgyhogy május 19-én Souami úr kötelességtudóan visszaballagott a boltba az üveg narancslével és a blokkal a kezében.

 

Az ügyfélszolgálati pultnál a férfi meglátta a Powerball lottó 306 millió dolláros jackpotját reklámozó táblát. Tetszett neki a szám, és úgy érezte, szerencsés napja van, úgyhogy vett két szelvényt abból a pénzből, amit a visszavitt narancsléért kapott.

 

Másnap reggel az 55 éves férfi elindult lemosatni az autóját. A kocsimosó felé vezető úton bement egy 7-Eleven boltba, hogy ellenőrizze a lottószelvényeit. “Beszkenneltem az első szelvényt. Nem nyert. A második szelvény jó volt, de eddig egész életemben mindig 2 vagy 4 dollárokat láttam a kijelzőn, most meg az volt kiírva ’Ellenőriztesse az eladóval!’ Ismét beszkenneltem, de ugyanezt írta ki. Odamentem a hölgyhöz, és azt mondtam, ’Ellenőrizné? Azt hiszem nem jó a gép.’” 

Miután a pultos beszkennelte a szelvényt, azt mondta „Úristen!”. – mesélte Mr Souami a sajtótájékoztatón.  “A szívem csak kalapált, kalapált, kalapált.” – mesélte. “Ő pedig azt mondogatta. “Úristen. Úristen”. Olyan volt mint egy Tom és Jerry rajzfilmben: a szívem kalapált: bum-bummm-bummm.”

 

 

Kiderült, hogy a kétgyermekes Souami - aki egy meg nem nevezett afrikai országból vándorolt az USA-ba 1996-ban – volt az egyetlen nyertes a sorsoláson. A nyerőszámok a 3, 6, 9, 17, 56 a Powerball pedig a 25 volt. 

 

A kezei annyira remegtek, hogy két órába telt, mire hazaért. Mikor belépett az ajtón, a felesége meg is kérdezte, hogy mi tartott neki ilyen sokáig, aztán mikor megmutatta neki a lottószelvényt, elkezdett sírni.

 

A következő három hétben az életük hátralévő részét tervezgették. Mikor megkérdezték tőle, hogy miért várt hetekig, mire jelentkezett a nyereményért, azt mondta, hogy a munkája. Az egy élelmiszer importáló cégnél könyvelőként dolgozó férfi azt mondja, hogy biztosítani akarja, hogy a vele dolgozó 200 ember rendben lesz, mielőtt kilép a munkahelyéről. „Gondoskodnom kell róluk. Nem olyan könnyű csak úgy egyszerűen eljönni.”

 

Úgy döntött, hogy a 183 millió dolláros egyösszegű nyeremény-kifizetést választja a 315 milliós évjáradék helyett, és New Jersey-ben marad, ahol eddig is élt. Kifizeti a házát, és a lánya főiskolai költségeit, valamint visszafizeti a saját tanulmányi hitelét is. Talán koccintani is fog új kedvenc italával. „Most már imádom a narancslét.” – jelentette ki nevetve.

Nemzetközi lottószelvények vásárlása a theLotter-nél

Fogadás a lottószámokra a Lottoland oldalán

Nemzetközi lottószelvények vásárlása a Lottosend-nél