Visszahódították a szerencsejátékipari fejesek a Las Vegasi fizetési lista élét

2013-06-21
Egy különleges év után – mikor egy gyógyszeripari cég elnök-vezérigazgatója állt a legmagasabb fizetést zsebre tevő Vegasi felsővezetőket tartalmazó lista élén – 2012-ben ismét egy szerencsejátékipari vezető tudhatja magáénak a dobogó legfelső fokát.

 

Robert G. Goldstein, a Las Vegas Sands globális műveleti elnöke hét helyet lépett előre a listán az előző évhez képest, és így a 2012-es pénzügyi évben ő lett Las Vegas legtöbbet kereső felsővezetője. Goldstein össz keresete kis híján elérte a 24,2 millió dollárt, melynek legnagyobb része (20,7 millió dollár) tőzsdei részesedés volt. Jócskán nőtt a bankszámlája, hiszen 14,8 millióval többet tehetett zsebre, mint az ezt megelőző évben. 

Goldstein 1995-ben csatlakozott a Las Vegas Sandshoz, és ő felügyeli a vállalat szerencsejátékkal kapcsolatos valamennyi műveletét mind Las Vegasban, mind Ázsiában.

 

A tavalyi listavezető, Dr. Rajesh C. Shrotriya, a Spectrum gyógyszergyár elnök-vezérigazgatója az idei listán csak a hatodik helyet tudta megszerezni. Keresete 10,1 millió dollár volt, mely 15,1 millióval kevesebb, mint a 2011-es pénzügyi évben. 

 

Az idei tízes listán Goldsteinen kívül egyébként még három Las Vegas Sands vezető szerepel:

- Michael A. Leven, a vállalat elnöke és kereskedelmi igazgatója, aki tavaly második volt, jelenleg pedig 14,9 millió dollárral a harmadik

- Sheldon G. Adelson, a Las Vegas Sands elnök-vezérigazgatója az ötödik (10,7 millióval)

- Chris J. Cahill alelnök pedig a lista kilencedik helyére fért fel közel 7,2 millió dolláros keresetével

 

Steve Wynn kaszinómogul kereste a második legnagyobb összeget 2012-ben 17,7 millió dollárjával. Tavaly még csak a negyedik helyre fért oda az akkori 16,5 millióval. 

A Caesars Entertainment vezérigazgatója és elnöke, Gary W. Loveman összesen 12,8 millió dollárt keresett a tavalyi évben, és ezzel negyedik lett a listán.

Jim Murren, az MGM Resors International elnök-vezérigazgatója a hetedik, 9,6 millió dollárral, őt Marc D. Schorr követi, a Wynn Resorst kereskedelmi igazgatója, 8,9 millióval.

 

Címkék: kaszinó,