Visszafizetik a brit fogadóirodák a lángra tett téteket

2012-07-30
Az olimpiai láng meggyújtásának módja tökéletes meglepetést okozott még a brit fogadóirodák számára is.

 

A brit fogadókat már azóta izgatja a kérdés, hogy vajon ki fogja meggyújtani az olimpiai lángot, mióta 2005-ben London elnyerte az olimpia szervezésének jogát. A fogadóirodák favoritja az ötszörös aranyérmes evezős, Steve Redgrave volt, az ő szerepe azonban végül „csak” annyi volt, hogy bevitte a lángot az Olimpiai Stadionba, és átadta azt hét fiatal atlétának, akik végül együtt lobbantották lángra a stadionban az olimpia végéig látható óriási fáklyát. 

 

Ez a fejlemény jócskán meglepte a fogadóirodákat is. Olyannyira, hogy a legnagyobb brit irodák úgy döntöttek, hogy visszafizetik a téteket a játékosoknak. A Ladbrokes és a Stan James a brit olimpikonokra érkezett valamennyi tippre kifizeti a nyereményt, így azoknak akik például Redgravere, Daley Thompsonra vagy Kelly Holmesra fogadtak. 

Rupert Adams, a Willam Hill szóvivője szerint „az eredményt egyszerűen lehetetlen volt megjósolni”. Elmondta, hogy irodájuk „ötszámjegyű” összeget fizet vissza a játékosoknak. „Csalódottak vagyunk, mert évek óta fogadtunk tippeket, és végül nem lett nyertes. Senki sem lett volna képes a hét embert, vagy akár annak egyikét megtippelni.” tette hozzá a William Hill egy másik szóvivője, Graham Sharpe.

 

A megnyitóünnepség egyébként világszerte lenyűgözte a nézőket, és rendezője Danny Boyle egyből a brit fogadók érdeklődési körébe került. „Mindenkit magával ragadott Boyle produkciója.” mondta a Ladbrokes fogadóiroda szóvivője, Jessica Bridge. „A ceremónia előtt 2-1-es odds-szal lehetett Danny Boyle lovaggá ütésére fogadni, azóta ez 5-4-re rövidült.” Elmondása szerint eddig 5.000 font (1,8 millió forint) volt a legnagyobb tét, amit arra tettek, hogy a királynő lovaggá üti rendezőjét.

 

Forrás: The Associated Press, Reuters

 
Címkék: fogadás,