Visszaadta a 10 milliárdos lottószelvényt a becsületes megtaláló!

2014-06-03
Egy Toronto környéki házaspár néhány hét alatt megjárta a mennyet és a poklot, miután kiderült, hogy 50 millió dollárt nyertek a lottón, majd elvesztették a szelvényt, végül aztán a megtaláló visszajuttatta nekik!

 

A kanadai lottótársaság legújabb multimilliomosa alig hitte el, hogy mi történt, mikor januárban ellenőrizte a Lotto Max szelvényét. Mikor megerősítették, hogy nyert, örömében kiabálva, sírva rohangált a kisbolt polcai között. 

Egy nappal később azonban a szelvény eltűnt …

 

Nosiru miután megtudta, hogy mennyit ér a szelvény, odaadta a feleségének, hogy őrizze a pénztárcájában. Aztán elmentek a templomba, másnap pedig már nem volt meg a szelvény. „Napokig se nem aludtam, se nem ettem. Le voltam sújtva.” mesélte az asszony.

A sors iróniája, hogy a férfi az előző nap annyira aggódott, hogy elveszti a szelvény, hogy egy borítékba tette, és a hasára ragasztotta egy ragasztószalaggal. Végül a feleségére bízta, mert még mindig attól tartott, hogy elhagyja valahol.

 

Miután rájöttek, hogy nincs meg a szelvény, őrült keresésbe kezdtek a házukban, az összes szemetes kiborították a földre, és papírról-papírra átnézték, de sehol nem találták. Több hónap eltelt, és a házaspár kitöltötte az összes ilyenkor szükséges papírt az Ontarioi Lottó- és Szerencsejáték Vállalat irodájában. A szelvény hiányában a lottótársaság nem fizette ki egyből a nyereményt, rendőrségi nyomozást indítottak.

 

Aztán áprilisban, Bolondok napján, hívta őket egy hittársuk, akivel egy templomba járnak – és közölte, hogy megtalálta a szelvényt, aminek a hátuljára szerencsére ráírták a nevüket. Abiola ment el, hogy átvegye. „Nagyon boldog voltam” – mondja.

Mikor a szelvény megkerült, még mindig nem volt vége az izgalomnak, hiszen a rendőrségi nyomozás keretében meg kellett állapítani, hogy ki a szelvény jogos tulajdonosa. A nyomozók végül igazolták, hogy a szelvény valóban Nosirué, és nem történt bűncselekmény, úgyhogy a lottótársaság kifizethette a nyereményt.

 

Fotó: THE CANADIAN PRESS/HO-OLG-Shan Qiao

 

Elmondása szerint, mikor kiderült, hogy felesége elveszítette a szelvényt, Nosiru nem volt dühös rá, azt gondolta, hogy Isten akarata volt. „Istentől kaptuk a pénzt” – mondta. „Elveszítettük a szelvényt, és végül meglett. Hála Istennek ezért.”

 

A szerencsés házaspár egyébként Nigériából származik, 17 éve élnek Bramptonban, és elmondásuk szerint nincsenek még terveik, hogy mihez kezdenek a hatalmas összeggel. Egyelőre csak örülnek, hogy véget ért a megpróbáltatásuk. Abiola szerint a pénz elvesztése szívszaggató lett volna, de nem lett volna vége a világnak. „Úgy gondoltuk, hogy a pénz előtt is éltünk valahogy.” mondta. „Így a pénz után is lett volna élet.” Elmondásuk szerint mostantól a családra összpontosítanak. „Megkönnyebbültünk, nagyon izgatottak és boldogok vagyunk. Pihenni fogunk négy gyermekünkkel és öt unokánkkal.”