Vipers - FTC: Kemény meccsel nyitnak Háfráék

2019-10-05
A Vipers az előző idényben erősebb csapat volt a Fradinál, most mégis a zöld-fehérek a találkozó favoritjai idegenben. Tény, hogy sérült pár hazai játékos, de ez elég lesz az FTC győzelméhez?

Vipers - FTC

Női kézilabda-BL - csoportkör

 

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 52,5 felett

Unibet odds: 1,45

Kezdés:  2019.10.05. 19:15

 

A Fradi az első BL-meccsén Norvégiába látogat. A Vipers nem épp a legjobbkor fogadja az FTC-t, hisz sok a sérült a csapatban, de ennek ellenére nem lehet azt mondani, hogy az FTC toronymagas favorit lenne. Pedig szorzók alapján a magyar csapat az esélyes, mondjuk 1-2 gólos favorit, de akkor is.

Tény, hogy a Vipersnél van pár sérült. Legnagyobb érvágás Lunde kiesése, még mindig a világ egyik legjobb kapusa. Mezőnyjátékosok közül Reistad sérülése talán a legnagyobb érvágás, de azért ne higgyük azt, hogy a Vipers ezzel 'meg van lőve'. Kapus poszton azért Lunde kiesése sokat jelent, és pont ezért tippünk inkább a gólokra, mint a Vipersre akár hendivel is. Azért a norvég együttes otthon így is lazán hozza a 30+ gólos meccseket. Legtuóbb kupameccsen a Tromsö ellen 48-at szórt, előtte bajnokin 38 a Fanának, 36 a Tertnesnek...

A Fradi sincs bomba formában, ha abban lenne, akkor nem is lenne kérdés, mi itt a jó tipp. Viszont a védekezés elég gyenge, a siófok elleni rangadón például 19 gólt engedett az FTC, igaz, 18-at dobott is. De amíg a Siófok bírta erővel, addig kis túlzással minden akció góllal fejeződött be. Persze, nem biztos, hogy a norvég csapat ideális rotációt tud alkalmazni, de a norvégok nem arról híresek, hogy fizikálisan gyengék lennének.

Szóval jó kis meccs lesz ez, és remélhetőleg sok gólos meccs. Azért a Vipers kiváló csapat, és pénteken látott napvilágot a hír, miszerint Löke edzésbe állt, és bizony a meccsre is engedélyt kapott. Meniszkus-sérülés volt, nincs. Lényegében kutya baja, és ha Löke egészséges, akkor az 7-8 gól a Fradi kárára.

Egyébként pedig a Fradinak nem célja a lassú játék, azért Elek Gábor sokkal több minőségi játékost képes forgatni, így azért egy nagy tempójú meccsen a végjátékban kijöhet a különbség a padok hossza között.

Az előző idényben Kristiansandban a Vipers 35-28 arányban nyert, az akkor 8-8 gólig jutó Sulland és Háfra most is a pályára lép majd, bízunk benne, hogy ha 63 gól nem is, 53 minimum összejön.

Címkék: sportfogadás, tipp,