Villarreal - Valencia: Rámutat-e ismét a meszes pontra Michael Oliver?

2019-04-11
Az Európa Liga legjobb nyolc csapata között két spanyol együttes, a Villarreal és a Valencia egymásra akadt. Michael Oliver játékvezető fújja majd a sípot, aki előszeretettel szokott a meszes pontra mutatni.

Villarreal - Valencia

Online sportfogadás tipp: Lesz büntető a meccsen

Unibet odds: 3,75

Kezdés: csütörtök, 21:00

 

A Villarreal a LaLigában egyelőre kieső helyen áll, szenved a Sárga Tengeralattjáró veszettül. Kerete alapján minimum a középmezőnyben lenne a helye, és pont az EL a példa arra, hogy van potenciál ebben a csapatban, hisz gyenge együttesek nem jutnak el a top8-ig.

A Valencia a spanyol élvonalban a jövő évi BL-indulásért, vagyis a top4-ért küzd. Hétvégén a Rayo véget vetett a hosszú veretlenségi szériának, így a Getaféhez képest hat pont a lemaradás. Az EL viszont más, itt minden párharc után tiszta lappal indul a csapat, de ez a Villarreal együttesére ugyanúgy igaz.

A spanyol belharc valószínűleg parázs lesz, jó kis párharc ez. Érdekes, hogy két latinos együttes találkozóját egy angol sporira bízták, de jól van ez így. A szabályok ugyanazok, és ha valakit felrúgnak, lerántanak a büntetőterületen belül, az a LaLigában a Premiershipben is tizenegyest ér.

Oliver az angol élvonalban 0,36 meccsenként ítél büntetőt, ezzel 2. a ligában, ha R. East játékvezetőt kivesszük a pakliból, aki bár átlagban több büntetőt ítél bárkinél, de egyelőre sokkal kevesebb meccset vezetett idén, mint pl. Oliver. Az EL-ben két találkozót vezetett, az egyiken ítélt büntetőt, a másikon nem. Télen volt igazán elemében, amikor is hét meccsen nyolc büntetőt ítélt meg. Legutóbbi EL-meccsén a Dinamo Zagreb - Benfica találkozón ítélt meg büntetőt, szóval mi bízunk benne, hogy most is lesz rá alkalom.

A Valencia azért remek formában van, függetlenül a Rayo elleni zakótól, a Villarrealnak pedig mentsvár az EL, hisz itt azért akad sikerélmény, míg a bajnokikon azért sokkal kevesebb. Extrém lenne, ha a LaLigából kipottyanó együttes mondjuk megnyerné az EL-t, de a Villarrealban még ez is benne van. Az viszont jól jön nekünk, hogy picike frusztráció mindkét együttesben dolgozhat. Valószínű, hogy kellően feszültek is ezek az együttesek.

Érdekesség, hogy a LaLigában a Villarreal mennyire szerencsétlen a büntetők terén is, a három kihagyott büntetővel ebben a kategóriában első helyen áll a spanyol élvonalban. Moreno, Ekambi és legutóbb Cazorla is kihagyott egy-egy büntetőt. A Valenciának is van két kihagyott tizije, Rodrigo és Parejo is hagyott már ki tizenegyest. De végül is nekünk mindegy, hogy melyik csapat javára ítél tizenegyest Oliver csak tegye meg.

Címkék: sportfogadás, tipp,