Vilanova századik napja a Barcelona kispadján

Kereken száz nappal ezelőtt mutatkozott be Tito Vilanova az FC Barcelona labdarúgócsapatának kispadján, s a vezetőedző ez alatt az időszak alatt 85,7 százalékos "hatékonysággal" dolgozott.

 

A klub hivatalos honlapjának összegzése szerint a 44 éves szakember irányításával a gárda eddig 21 mérkőzést játszott, 18-at megnyert, egyszer döntetlenre végzett, s két alkalommal szenvedett vereséget.

 

A "Vilanova-érában" az együttes 61 találatot szerzett, ez mérkőzésenként 2,9-es gólátlagot jelent. A gólok több mint  egyharmadát, egészen pontosan 23-at Lionel Messi jegyez. A legutóbbi három Aranylabda-szavazáson diadalmaskodó argentin zseni - mint a mezőnyjátékosok közül a legtöbbet foglalkoztatott - összesen 1741 percet töltött a pályán. Őt csak a kapus Víctor Valdés előzi meg, aki - egyetlen Király Kupa-találkozót kihagyva - 1800 percet szerepelt.

 

Vilanova - aki a nyáron távozott Josep Guardiola helyét vette át - egy rekordot máris a magáénak tudhat: a Barcelona tudniillik még soha nem kezdte ilyen jól a bajnoki szezont. A gárda eddigi 13 összecsapásából 12-őt megnyert, egyszer pedig döntetlenre végzett. Ezzel a mérleggel ráadásul beállította a vonatkozó spanyol rekordot is, amelyet eddig egyedül tartott az ősi rivális Real Madrid az 1991/92-es szezonban mutatott hasonlóan nagyszerű rajtjának köszönhetően. A "magányos" bajnoki csúcshoz a Barcelonának szombat este hazai környezetben az Athletic Bilbaót kell legyőznie.

 
Forrás: MTI
 
Címkék: labdarúgás,