Világbajnokot szerződtet a Veszprém

A Kiel német világbajnokával állapodott meg az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapata.

 

Christian Zeitzel, a THW Kiel világbajnok jobb átlövőjével kötött három évre szóló megállapodást az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapata, amelyhez legkésőbb jövő nyáron csatlakozhat a német játékos.

 

A magyar bajnok klub vasárnapi, balatonfüredi sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a Kiellel három Bajnokok Ligáját nyert kézilabdázó szerződése egy év múlva jár le eddigi csapatánál, s korábbi átszerződéséhez a Veszprémnek meg kell állapodnia a német együttessel.

 

A 32 éves átlövő az eseményen elmondta, befolyásolni nem tudja a két klub közötti tárgyalások kimenetelét, ám reményét fejezte ki, hogy még idén megkezdheti a munkát új csapatánál.

 

A veszprémi együttesről - amelyet Zeitz áprilisban a negyeddöntőben búcsúztatott a Kiellel a BL-ből - a játékos azt emelte ki, hogy egyre erősebb csapat és nagy esélye van arra, hogy a következő szezonban a Bajnokok Ligája első négy csapata közé kerüljön.

 

Hozzátette, úgy érzi, komoly BL-tapasztalatával segítheti a veszprémi csapatot az előre jutásban.

 

Zeitz a német válogatottal 2004-ben Európa-bajnokságot nyert és olimpiai ezüstérmes lett, míg 2007-ben világbajnoki aranyérmet szerzett. A Kiellel összesen ötször játszott döntőt a BL-ben, s 2007-ben, 2010-ben és 2012-ben nyerni tudott a legrangosabb európai kupasorozatban.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: kézilabda,