Világ- és Európa-bajnokkal erősített a Debrecen

2013-09-06
Debrecen negyedik élvonalbeli szezonjára készülő férfi vízilabdacsapata átalakult kerettel vág neki az ob I szombaton rajtoló 2013/2014-es küzdelemsorozatának.

 

A legutóbbi szezonban ötödikként zárt DVSE számára erősítés, hogy szerződését három évvel meghosszabbította az Európa-bajnok szerb Branislav Mitrovic és az újdonsült világbajnoki ezüstérmes montenegrói Sasa Misic, s további öt játékos döntött a maradás mellett.

 

Az újonnan érkezettek között van a román válogatott Andrei Busila, a világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes montenegrói Predrag Jokic, s újból piros-fehér szerelést húz a féléves szentesi kitérőt követően visszatérő kétszeres hazai gólkirály, Weszelovszky László.

 

A veszteség oldalon a legnagyobb név a világbajnok, s olimpiai ezüstérmes Alex Giorgetti, az olasz pólós - akinek édesanyja magyar -Itáliába, a Pro Reccóhoz szerződött vissza.

 

A Debreceni VSE a kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás irányításával az eddigi legsikeresebb szezonját zárta legutóbb, mivel - túl azon, hogy ötödik helyen végzett az ob I-ben - a Magyar Kupában, valamint története első nemzetközi megméretésén, az Európa Kupában is a legjobb négy közé jutott. Idén viszont anyagi okok miatt nem indul a gárda a második legrangosabb európai klubsorozatban. A magyar bajnokságban a cél az első hat közé jutás.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: vízilabda,