Vidi FC - AEK Athens: Miért lenne ez gólszegény meccs?

2018-08-22
A legtöbben gólszegény meccset várnak, ami a Vidi-AEK találkozót illeti. Mi nem osztjuk ezt a véleményt.

Vidi FC - AEK Athens

BL-selejtező, play off

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 1.5 felett

Unibet odds: 1.64

Kezdés: szerda, 21:00

 

A Videoton a Dudelange, a Ludogorets és a Malmö után az AEK-kel mérkőzik, immár a BL-főtábla a tét. Viszont ha nem sikerült túljutni a görög csapaton, 'vigaszdíjként' ott az EL-főtábla. A cél az volt, hogy valamelyikre odaérjen a Vidi. Fura, de ahogy haladtunk előre az időben, a papíron egyre keményebb ellenfelek valahogy egyre nagyobb csalódást okoztak, és a lesajnált Dudelange okozta a legnagyobb problémát a fehérvári csapat számára. A Ludogorets ellen is nagyot kellett küzdeni, szó sem róla, mint csapat, sehol sem volt a Vidihez képest. A Malmö pedig sem egyénekben, sem csapatként nem tudott olyat mutatni, mint vártuk. Simán lehet, hogy az AEK sem fog, mert olyan igazi klasszis focistája -legalábbis nevek alapján- nincs. Csapatként viszont nem lehet rossz, hisz a görög bajnokságot csak sikerült megnyerni a PAOK és az Olympiakos előtt.

Tény, hogy az AEK nem ontotta a bajnokságban a gólokat, hisz az Olympiakos és a PAOK is bőven többet lőtt. Viszont a 30 meccsen kapott 12 gól az magasan a legkevesebb volt a Super League-ben tavaly. Viszont az AEK csapatánál is tudják, hogy idegenben gólt kell lőni. Persze a 0-0 sem tragédia, ahogy nem az a Vidinek sem, de a fehérváriak pedig azt tudják, hogy kinn Görögországban nagyon nem egyszerű játszani. Ráadásul eddig a játékvezetésre sem lehetett panasz, a Malmö és a Ludogorets elleni párharcokon is inkább a Vidinek lejtett a pálya, de Görögországban már egy semleges játékvezetésnek is örülni kéne. Szóval Lazovicéknak sem ártana gólt, gólokat lőni, ráhozni a frászt az AEK-ra.

Ha úgy nézzük, a Vidi már elérte célját, főtáblás lesz valamelyik európai sorozatban. Ha az a BL lenne, az lenne a bónusz. Viszont a BL főtábla is reális, azért az AEK nem a verhetetlen kategória. Sérült játékos nincs, a csapat egységes, a hétvégi bajnokira sem kell koncentrálni, mert el lett halasztva.

Az 1.5 gól felett tipp szorzója is kiváló, erre az opcióra 1.64-es oddsot elég ritkán kapunk. Az odavágó előtt a Fehérvárnak előny kéne, az AEK-nek meg minimum egy lőtt gól. Szóval hiába vár a többség kevés találatot, lesz itt foci is. Ráadásul gondolhatjuk, hogy az AEK-nál sem volt pici az öröm, hisz a Celtic kiverése után 'csak' egy Vidit kell megverni a főtábláért. Ugyanakkor simán rá is faraghat a görög együttes arra, ha lebecsüli a Vidit, mert Negóék meccsről-meccsre jobban játszanak. Hétvégén a Honvéd ellen kis túlzással egy félidő alatt gurítottak hármat, szóval nagyon egyben van ez a Fehérvár. Viszont az AEK sem kutyaütő, egyet valószínűleg Livajáék is összehoznak, hisz valljuk be, Kovácsiknak és a Vidinek azért sokszor mákja is volt a menetelés során.

Címkék: sportfogadás, tipp,