Vidi-FTC: Újpest és Moszkva pipa, felkészül a Fehérvár

2019-10-27
Jó játékkal minden csapat tud meccseket nyerni, az nem művészet. Az igazi művészet az, amit a Ferencváros csinál. Persze tudjuk jól, hogy a sok FTC-szurkoló miatt óvatosan kell bánni a szavakkal, de tény, azért ennél láttunk már jobb FTC-t, akár még a Rebrov-éra alatt is.

Vidi FC - FTC

Online sportfogadás tipp: Vidi (DNB)

Unibet odds: 1,68

Kezdés:  2019.10.27.  17:30

 

A magyar NBI-ben nem nagyon vannak hozzászokva a csapatok ahhoz, hogy két fronton is harcolnak. Ha ez összejön -és hála az égnek egyre többször-, az EL-ben induló csapat azért a bajnokságra nem tud 100%-osan koncentrálni.

Lehet, hogy bennünk van a probléma, de az ember talán egy bajnokcsapattól többet várna. Nem az eredményeket nézve, hanem a mutatott játékot illetően. És itt nem az EL-ről va szó, nem azt vártuk mi, hogy a CSZKA meg az Espanyol ellen gálázik az FTC. Itt az NBI-ről van szó, amikor papíron gyengébb csapatok ellen is képes úgy meccseket lehozni az FTC, hogy nem tud egy árva helyzetet kidolgozni.

Azt sem lehet mondani, hogy a védelem ne követne el hibákat, mert sokszor elkövet, és nem is keveset, aztán a 9 meccsen bekapott 5 gólra mégsem lehet azt mondani, hogy sok. A védelem hibáját vagy Dibusz javítja, vagy egyszerűen az ellenfelek ijednek meg az ajándékba kapott lehetőségtől. Erre jó példa a Kisvárda elleni meccs, amikor is még 0-0-nál a hajrában a Kisvárdának volt két ajtó-ablak ziccere, de mindkettő kimaradt. Aztán jött a foci egyik örök igazsága, ha kihagyod a helyzeteket, a másik csapat büntet. Leo a 86. percben betalált, nyert az FTC. De zsinórban jöttek a meccsek, UTE, Várda, Honvéd...), amikor a zöld-fehérek igazából saját szintjükön rossz játékkal is hozták a meccseket többé-kevésbé.

Kérdés az, meddig tudja ezt így csinálni az FTC? A mi tippünk, hogy eddig, azaz egészen a Vidi elleni találkozóig. A Fehérvárnak komoly csapata van NBI-es szinten, összeszokott mag, stabil alapcsapat, amíg az FTC két fronton küzd, és égeti az energiát, addig a Vidi csak az NBI-gyel foglalkozhat.

A Vidinek ez óriási hendikep, hogy épp most, a moszkvai túra után fogadhatja a riválist. A Fradi múlt hétvégén derbit játszott az UTE ellen. Ha ennek a két meccsnek, a Moszkva oda-vissza túrának nem lesz hatása a Fradi amúgy sem acélos játékára, az kisebb csoda lenne. Valószínű, hogy Futácsék nem fogják minden helyzetüket elszórakozni, mint tették a moszkvaiak. Ráadásul amíg a Moszkva csak bohóckodik az EL-ben, (még a bundát sem zárhatjuk ki igazából), addig a Vidi nagyon is éles lesz, hisz a Fradi elleni találkozókon szerzett pontok 'duplán számítanak'.

A Vidi mellett van a hazai pálya, frissebb a csapat, szóval a Vidi DNB-re adott 1,68-as odds több, mint csábító. Fehérvári pályaválasztás mellett az utolsó 7 tétmeccsből egyet sem nyert a Fradi, nem valószínű, hogy most szakad meg a széria.

Címkék: sportfogadás, tipp,