Vidi-BATE: Ez a Vidi, nem a színészválogatott!

2018-09-20
Danko Lazovic nélkül kezdi meg a menetelést a Vidi az EL főtáblán. Bár remek játékos NBI-es szinten, azért nem Lionel Messi kvalitás, hogy pótolhatatlan legyen.

Vidi FC - BATE

UEFA Európa Liga

 

Online sportfogadás tipp: Büntetőlapok száma 3.5 felett

Unibet odds: 1,38

Kezdés: csütörtök, 18:55

 

A Puskás - Vidi hétvégi NBI-es meccs elég paprikásra sikeredett. A találkozó 102. percében 2-1-es Puskás vezetésnél Scepovic büntető rontott, ebben a szezonban nem először. Aztán elszabadult a pokol, volt egy kis dulakodás, ami a pletykák szerint az öltözőben is folytatódott. Mindenkiben dolgozott az adrenalin ráadásul frusztráltak is voltak a fehérváriak, hogy az NBI-ben semmi sem akar összejönni. Varga ex-Vidi játékosként pattintotta ki a szikrát, aztán jött a csetepaté.

Pletyka szinten arról is szó van, hogy az öltözőben Nego és Lazovic is összekapott, a klubvezetés pedig úgy oldotta meg a 'problémát', hogy Lazovic ment, Nego maradt. Arról is volt szó, hogy a Partizan ajánlott neki munkát, de végül is mindegy. A vezetésnek korábban is volt baja a forró fejű szerbbel, aki nem egyszerű figura. Remek játékos, de azért nála gyakran gurult el a gyógyszer. Ráadásul hiába remek kvalitású labdarúgó, pár év múlva mindenki csak a röhejes fetrengéseire emlékszik majd. Talán valamelyik színészválogatottban még lesz helye, bár focistának még mindig jobb, mint színésznek.

Itt az is kérdés, hogy mi lesz Marko Scepovic-csal, aki felé a közönség jelezte a Puskás elleni meccs közben, hogy ennél azért több kéne. Könnyen lehet, hogy szerb játékos nélkül áll fel a Vidi a BATE ellen, amit azért korábban nem nagyon hittünk volna.

Jó kérdés tehát, ki vagy kik játszanak elöl. Sajnos a középpályán nem lesz Huszti, aki eltiltott, és Kovácsik sem védhet. A középpályán Kovács, Pátkai, Nikolov és Hadzic biztosan szóhoz jut, a védelemben Juhász, Stopira, Vinicius és Fiola játszhat. A védelem az egyetlen csapatrész, ami teljes, ez viszont jó hír. Nego pedig szélső védőt is középpályást is magas szinten játszik, Nikolic mester dolga lesz eldönteni, ilyen pozícióban játszatja.

A tippünk szempontjából kifejezetten rossz hír, hogy nem lesz Huszti és Lazovic, mindketten igazi lapmágnesek. Viszont a Vidi nélkülük is tud majd lapgazdag mérkőzést játszani. A fehérváriak mostanában nem nagyon tudnak kevés lapot hozó mérkőzést produkálni, íme az utolsó 5 tétmeccsük laptermése:

  • Honvéd - Vidi 8 sárga - 1 piros
  • Vidi - AEK 4 sárga - 2 piros
  • AEK - Vidi 8 sárga - 2 piros
  • FTC - Vidi 6 sárga
  • Pukás - Vidi 8 sárga

Azt azért látni, hogy a Vidi nem egy puha csapat. Azt is látni, hogy nem csak Huszti és Lazovic képes lapot generálni. Fiola például tuti lapot kap, mert rengeteget melózik, és ha fogytán az erő, akkor gyakran csak a szabálytalanság marad sárga árán. (Még mindig jobb egy sárga, mint egy kapott gól jelszóval.) Pátkai posztja alapján szintén esélyes, ahogy Hadzic is. A védők közül is bárki besárgulhat, de még Kovács is, aki szintén elvégzi a piszkos munkát. Mivel nem a védekezés a fő feladata, nem is ahhoz ért a legjobban, így nála is előfordulhat, hogy egy-egy elkésett szerelés előbb bokát, aztán később lapot ér.

Azt nem tudjuk, nyer-e a Vidi, azt viszont tudjuk, hogy kemény lesz. A BATÉ-ra nem vár könnyű este, de a fehérorosz együttest sem kell félteni, mert fel fogja venni az elé dobott kesztyűt. A Fehérvár ha tovább szeretne jutni, akkor a hazai meccseket hozni kell. A BATE és a PAOK sem a verhetetlen kategória, és az is benne van a pakliban, hogy a 6. körben a Vidi már a továbbjutó Chelsea-t fogadja, ott sem lehetetlen a pontszerzés.

Az NBI-es teljesítmény olyan, amilyen. Egyelőre nem úgy tűnik, hogy a Vidi meg tudja védeni bajnoki címét, de az EL-ben akár tovább is lehet jutni! Hogy sikerül-e, azt senki sem tudja, de az fix, hogy a Vidi becsülettel küzd majd, és nem fogja feladni. Fontos a jó start, ezért is lesz szikrázóan kemény ez a BATE elleni ütközet, mert a fehéroroszok sem kikapni jönnek a Groupamába.

A tippünk, hogy a Vidi - BATE meccsen a dán Kristoffersen spori minimum 4 lapot kioszt. Ez 1,38-as szorzóval fogadható, ha minimum 5 lap lesz a meccsen, az már közel kétszeres pénzt ér (1,98). Ha a piros is villan, az már 3.80-as odds az unibeten.

Címkék: sportfogadás, tipp,