Videoton - Ferencváros: Husztiék zakója a bajnoki címbe kerülhet

2018-05-05
Az előző idényben a Vidi az utolsó, bajnoki címről döntő bajnokit képtelen volt behúzni a Honvéd ellen. Nagyjából egy év elteltével ismét kulcsmeccsre készül a fehérvári csapat, ezúttal a Ferencvárost kéne legyőzni a bajnoki címhez vezető úton.

Videoton - Ferencváros

Online sportfogadás tipp: mindkét csapat lő gólt

Unibet odds: 1.76

Kezdés: szombat, 19:30

 

Az NBI-ben a bajnoki cím sorsa dőlhet el szombat este. Ha a Fradi az egy-pontos előnyét négy-pontosra tudja növelni, akkor azt valószínűleg képes lenne megtartani a hátra lévő négy bajnokin. A Vidi pedig egyértelműen előzni szeretne, és ezért a Pancho Arénában, a csapat ideiglenes hazai pályáján mindenképp nyerni szeretne.

Nos, ami garantált, az a telt ház, hisz a felcsúti stadiont azért egy ilyen meccsen nem nehéz megtölteni. Jó hangulatú meccs várható, de az fix, hogy feszült összecsapás lesz. Nem kimondott bajnoki döntő ez, hisz e találkozó után még négyszer pályára lép mindkét együttes, de ha nyerni tud a Fradi, akkor a Vidi vélhetően idén is második lesz.

 

Mindkét csapat betalálhat

A Vidinek győzni kell! Nem tragédia a remi sem rövid távon, de egyértelmű, hogy kell a három pont Lazovic-éknak. A fehérvári csapat az utolsó két hazai bajnokiján összesen 7 gólt lőtt a Fradi ellen. Tavaly májusban 4-et, és szintén tavaly, de már ebben a kiírásban 3-at. Ezeken a találkozókon egy-egy szépítő gólra az FTC-től is futotta. Legutóbb decemberben találkoztak a Groupama Arénában, ahol a Ferencváros 3 lőtt góljára a Vidi csak eggyel válaszolt. A két együttes utolsó 3 egymás elleni találkozóján 13 gólt született, az pedig nem kevés.

Egyébként szorzók alapján a Videoton a meccs favoritja, de a fehérvári társaság nincs a legjobb formában. A DVSC-t épphogy megverték 1-0-ra, Pakson egyenesen kikaptak. Nem minden klappol, de még akkor is jöhet a gól, ha a csapatjáték nem lesz flott. Egyéni képességeket tekintve a Vidi (és a Fradi is) kiemelkedik Magyarországon. Huszti vagy Lazovic rúgótechnikája kiváló, a sok jól fejelő játékos közül egy pontrúgás után bárki bólinthat egyet, de még a védekező középpályások közt is találunk olyan játékost, aki egy távoli bombával bármikor beveheti Dibusz kapuját.

A Fradinál Varga és Böde a kélt gólfelelős, de Blazic sem megy a szomszédba a gólokért. Nem a gólszerzés az első számú feladata, de rendre betalál. A Paks és a Hali ellen sem maradt lőtt gól nélkül, még az is benne van, hogy védekező játékos létére sorozatban a 3. bajnokiján lő gólt. Remek a kiszolgáló személyzet is az FTC-nél, szóval nagyon valószínű, hogy Böde Daniék sem maradnak lőtt gól nélkül szombat este. Simán benne van ebben a meccsben egy jó kis 1-1-es (még jobb esetben 2-2-es) döntetlen, és akkor a hátra lévő fordulókra még több izgalom maradna.

A tippünk szempontjából a leglényegesebb, hogy itt bármelyik csapat kerül előnybe, a másik képes váltani, és képes egalizálni.

Címkék: sportfogadás, tipp,