Vettel már nem Bébi Schumi

2012-11-27
Vélemények a nemzetközi sajtó az idényzáró Forma-1-es Brazil Nagydíj másnapján.

 

Olaszország:

La Gazzetta dello Sport:

„Szuper-Alonso hősiesen, Vettel világbajnok módjára versenyzett. A spanyol második helye nem volt elég az összesítésben, de nem tehet szemrehányást magának. Nem ő, hanem a Ferrari vesztette el ezt a vb-t, mert Monza után nem tudott győztes kocsit adni Alonsónak. Vettel a Sennával történt ütközés után felzárkózott az esőben - tisztelet a világbajnoknak, megérdemelte. A visszavonuló Michael Schumacher bátran versenyzett, és példaképül szolgálhat a fiataloknak.” 

Corriere dello Sport:

„Alonso, nagyszerű voltál! A második hely kevésnek bizonyult, de ezzel az autóval az is csoda volt. Ezt a tehetséget nem szabad elherdálni. Nagy izgalmak Brazíliában, Vettel az utolsó helyről jött vissza.”

Tuttosport:

„Alonsónak három ponton múlt a siker. Adjanak már neki egy rendes autót!”

La Repubblica:

„Alonsónak nem sikerült, Vettel megérdemelten harmadszor világbajnok. A csodagyerek Schumachert és Fangiót utánozza. Schumacher legenda marad.”

Il Tempo:

„Alonso szárnyalt az esőben, világbajnoki álmai mégis szertefoszlottak. A Schumacher-korszak befejeződött - ezúttal végérvényesen.”

Corriere della Sera:

„Eső, balesetek, defektek - Vettel azonban állta a sarat. Az F1 aranyifja a harmadik vb-címét szerezte meg.”

 

Spanyolország:

El País:

„Egy bajnok igazi értékét nemcsak a címeken lehet lemérni, hanem a legyőzött vetélytársakon is. Az Interlagosban szerzett babérkoszorújával Vettel mindkét feltételnek megfelelt.”

La Vanguardia:

„A csoda csak négy körön át tartott. Alonso közel állt a diadalhoz az őrült futamon, de Vettel stílusosan felzárkózott, és megvédte címét.”

Marca:

„Vettel minden idők legfiatalabb háromszoros F1-világbajnoka. Alonso négy körön át volt világbajnok az utóbbi idők legdrámaibb és leginkább magával ragadó versenyén. Három pont hiányzott a hőstetthez.”

As:

„Büszkék lehetünk Alonsóra. Bíztunk a csodában, amelyhez káoszra volt szükség a zárófutamon. Ez be is következett, de nem volt elég. Gratuláció Vettelnek, nagyszerű pilóta, és megérdemeltem győzött.”

Sport:

„Az utolsó körig éltek Alonso reményei. Vettel óriási izgalmak közepette lett világbajnok minden idők egyik legjobb idényének a végén.”

 

Anglia:

The Times:

„Vettel a sport halhatatlanjai közé emelkedett.”

The Guardian:

„A pálya olyan nedves volt, mint a brazil esőerdő, de Vettel megszerezte három év alatt a harmadik világbajnoki címét. A nyugdíjba vonuló gladiátor, Schumacher volt az első, aki átölelte védencét a futam után.”

The Sun:

„Vet Vet Vet! Vettelnek megvan a harmadik, micsoda idényzárás!”

Daily Mail:

„Vettel immár a legnagyobb pilóták között foglal helyet, miután lélegzetelállító versenyzéssel háromszoros világbajnokká lépett elő.”

 

Franciaország:

La Parisien:

„Vettel történelmet írt. Ha ebben a tempóban halad tovább, 30 évesen lekörözi Schumachert.”

Liberation:

„Vettel kilépett Schumacher árnyékából, és elfeledteti mindenkivel a Bébi Schumi becenevet.”

L’Equipe:

„Vettel csatlakozott a legnagyobbakhoz. A 25 éves német hangsebességgel tör felfelé.”

 

Brazília:

Lance!:

„Vettel túlélte a káoszt, és háromszoros világbajnok lett. Ez a szezon bekerül a történelemkönyvekbe.”

Globo-TV:

„Micsoda előadás! Olyan volt ez a futam, mint egy Spielberg-film.”

Terra:

„Zűrzavarosan és Vettel címvédésével zárult az idény. A német pilóta történelmi versenyt futott.”

O Dia:

„Button esőben, majd eső nélkül, kaotikus körülmények között győzött, a vb-cím Vettelé lett.”

 

Svájc:

Blick:

„Vettel-őrület a pokoli esőben. A németnek 101 futamra volt szüksége a három vb-címhez - no meg persze a nagy bajnokok szerencséjére is. Ennél több akció egy hollywoodi filmben sincs. Méltó idényzáró volt, méltó világbajnokkal.”

Tages-Anzeiger:

„Vettel sorozatban harmadik vb-címét szerezte meg, erre 62 év alatt csak Juan Manuel Fangio (1954-1956) és Michael Schumacher (2000-2003) volt képes. A német pilóta 25 évesen messze a legfiatalabb triplázó, ez jelzi, hogy mi mindenre lehet még képes.”

 

Hollandia:

de Volkskrant:

„Könnyek között egy újabb mérföldkő.”

De Telegraaf:

„Vettel, a fenomén. A német pilóta új fejezetet nyitott meg a brazíliai záporban. A sportágukat hosszú időn át uraló sportolókhoz hasonlóan Vettel nem lett népszerűbb a közönségnél az utóbbi években. Sokakat bosszant az arrogáns mutatóujja, amelyet tegnap is többször a levegőbe emelt. A versenyzői képességeiben viszont senki sem kételkedik.”

Algemeen Dagblad:

„Vettel látványos előadásban lett világbajnok, miután ismét bizonyította elszántságát, és kijavította a futam elején elkövetett hibáját. Ebben nem kisebb vetélytárstól kapott segítséget, mint Michael Schumacher, aki élete utolsó versenyén elengedte őt.”

 

Belgium:

De Morgen:

„Nagy érzelmek a Red Bullnál. Christian Horner csapatfőnök és Vettel sem tudták visszatartani a könnyeiket. Ennél izgalmasabb szezonzárót képzelni sem lehetett volna. Vettel triplázott, de idén semmit sem kapott ajándékba.”

 

Forrás: MTI

 
Címkék: forma1,