Vettel a F1 titánjainak ligájába katapultált

2012-11-26
Vettel és Schumacher visszavonulása a fő téma a német sajtóban.

 

A Frankfurter Allgemeine Zeitung Világbajnok-avatás a rémület pillanataival címmel közölt beszámolót, amely szerint Sebastian Vettel Forma-1-es karrierjének 101. futama, a vasárnapi Brazil Nagydíj a német pilóta számára „szoros, izgalmas, felkavaró, briliáns és zűrzavaros, de végül sikeres volt”.

 

A Bild Vettel-őrület címmel a lap első oldalán közölt beszámolót, amely szerint a futam „idegölő krimi volt az utolsó kanyarig”. A lap kiemelte: a sorban a harmadik világbajnoki címét megszerző versenyzőnek elsőként Michael Schumacher gratulált. „Vettel, mostantól az autóversenyzés istene vagy” - írta a bulvárlap.

 

A Süddeutsche Zeitung Mégiscsak sikerült című beszámolójában kiemelte: a Forma-1 idei szezonja a sportág történetének egyik legviharosabb szezonja volt, és „éppen olyan turbulencia közepette ért véget, ahogyan elkezdődött” A futam lélegzetelállító volt, és csak a verseny végét jelző zászló meglengetésével vált biztossá, hogy Vettel nyeri az idei világbajnokságot, és így ő lesz minden idők legfiatalabb háromszoros Forma-1-es világbajnoka.

 

A Berliner Zeitung Három csillag az örökkévalóságnak címmel közölt beszámolót, amely szerint a harmadik világbajnoki cím megszerzésével Vettel „a Forma-1 titánjainak ligájába katapultált”, pedig ő maga még mindig felnéz e liga tagjaira.

 

Michael Schumacher búcsújával kapcsolatban a Frankfurter Allgemeine Zeitung Michael - Thank You and Goodbye címmel közölt írást, amelyben kiemelték: a Mercedes és Schumacher gyakran elmaradt saját elvárásaiktól. A versenyzői pályafutás hároméves meghosszabbításának mérlege megannyi középszerű futam, amelyek közül csak egy valenciai harmadik hely emelkedik ki, valamint egy első helyezés a Monacói Nagydíj időmérő edzésén.

 

Forrás: MTI

 

Még több sporthír itt

 

Címkék: forma1,