Vettel, az egyre gyorsabb vonat

2013-10-15
A sajtó főként Sebastian Vettel sikerét taglalja, miután a Forma-1-es Japán Nagydíj megnyerésével közelebb került negyedik vb-címéhez.

 

Spanyolország: 

El País:

„Fiatal kora ellenére Vettelnek már semmit sem kell bizonyítania. Bár nincs olyan kisugárzása, mint más versenyzőknek, kitörölhetetlen nyomokat hagy az F1 történelmében.”

El Mundo:

„Vettel hivatalosan még nem világbajnok, de valójában már jó ideje az. Japánban istállója újabb sikerhez segítette úgy, hogy csapattársát, a féktelen természetű Mark Webbert megakadályozta a győzelemben.”

Marca:

„Japánban is az nyert, aki mindig. De a szurkolók legalább látványos versenyt láthattak.”

As:

„Vettel kímélte a gumikat, akkor ment gyors köröket, amikor kellett, de Webber jobban megérdemelte volna a győzelmet. Mégiscsak van csapatutasítás a Forma-1-ben.”

 

Olaszország:

Tuttosport:

„Gyerünk, Ferrari, már csak büszkeségből is! Vettelnek már csak három pont kell a vb-címhez, de a maranellóiak egy futamgyőzelemmel még visszahódíthatják a szurkolókat.”

Corriere dello Sport:

„Vettel a bajnok. Seb kiharcolta az eleinte nem egyértelmű diadalt, és 90 ponttal vezet Alonso előtt.”

Gazzetta dello Sport:

„Vettel egy lépésre a negyedik vb-címtől. Sorozatban ötödször intették le elsőként, és Indiában már világbajnok lehet. A világnak ismét meg kell hajolnia a legerősebb páros, azaz Vettel és a Red Bull előtt.”

 

Anglia:

The Sun:

„Vettel idei kilencedik sikerét aratta, de az igazi pezsgőzés egyelőre elmaradt. Alonso negyedik helye miatt a németnek még egy GP-t várnia kell arra, hogy negyedszer is a fején érezze a koronát.”

Daily Telegraph:

„Vettel úgy rohant Szuzukában, mint a célja felé egyre sebesebben haladó vonat. Már csak egy hajszálnyira van a végső győzelemtől.”

Guardian:

„Vettelnek ezúttal keményen meg kellett küzdenie a győzelemért, és okosan kellett versenyeznie. Igazi krimi volt Japánban, elmaradt az utóbbi futamokra jellemző unalom.”

 

Franciaország:

Liberation:

"Elkezdődött a visszaszámlálás. Vettel sorozatban negyedszer lesz világbajnok - már csak az a kérdés, hogy mikor."

L’Equipe:

"A német negyedszer nyert Szuzukában, de ezúttal nem ezüsttálcán kapta a sikert. Őrületesen meg kellett küzdenie érte, most már nem lehet őt megállítani."

Le Figaro:

„Alonsónak több csodára is szüksége lenne ahhoz, hogy megfordítsa a vb állását. A nyerő lapok Vettel kezében vannak.”

 

Németország:

B.Z.:

„Vettel még nem világbajnok. Sajnos elmaradt a nagy vb-mámor. Vettel minden körben keményen dolgozott, aminek az idei kilencedik futamgyőzelem lett a jutalma.”

Abendzeitung:

„Világbajnoki teljesítmény! Vettel előnye 90 pont, most már egy ötödik hely is elég. Ha minden a terv szerint halad, két hét múlva megvan a negyedik vb-cím.”

Frankfurter Allgemeine:

„Vettel sorozatban öt futamot nyert, de még várnia kell a vb-címre.”

 

Forrás: MTI

 

Címkék: autóverseny, forma1,