Vettel-rakéta, Alonso-show - a Belga Nagydíj-visszhangja

2013-08-26
Többek között könnyednek, sétagaloppnak és fölényesnek nevezte a nemzetközi sajtó Sebastian Vettelnek, a Red Bull világbajnoki címvédő és a pontversenyben éllovas német pilótájának sikerét a vasárnapi Forma-1-es Belga Nagydíj másnapján.

 

Németország: 

 

Abendzeitung: "Sebastian Vettel rakétaként nyert Belgiumban. Őrület és unalom." 

 

Berliner Morgenpost: "Magányosan a csúcson. A világbajnok Vettel könnyedén győzött a Belga Nagydíjon és tovább növelte az előnyét összetettben." 

 

Frankfurter Allgemeine Zeitung: "Mintha csak egy könnyű séta lett volna. A győzelemig vezető úton a világbajnoki címre esélyes pilóták közül csak a címvédő Vettel volt az, aki élvezhette a Belga Nagydíjat. Lewis Hamilton nem sokáig tudta feltartani, azután pedig senki sem volt a nyomában. Ki tudja megállítani a világbajnokot?"

 

Stuttgarter Nachrichten: "Vettel ünnepelhetett a sétagalopp után."

 

Stuttgarter Zeitung: "A nagy Vettel-show az Ardennekben." 

 

Die Welt: "Vettel megmutatta igazi erejét." 

 

Spanyolország: 

 

El País: "Vettel a dicsfényben. Fernando Alonso jutalma a felzárkózásáért a második hely volt, amellyel egy kicsit megnyugtatta a Ferrari csapat tagjait." 

 

El Mundo: "Vettel fölényéről szólt a verseny az elejétől a végéig. Alonso a felzárkózásával új reményt adott, de a német ellen semmi esélye nem volt." 

 

Marca: "Alonsónak ez volt a legjobb futama Spában, és a Ferrari is sokat javult, azt azonban meg kell jegyezni, hogy Vettel változatlanul vezeti a pontversenyt." 

 

As: "Vettel, Alonso és Hamilton a mezőny három legjobb pilótája. Olyan eposzt írnak a Forma-1 történetében, amely örökre emlékezetes marad."

 

Olaszország: 

 

Gazzetta dello Sport: "Vettel fölénye ijesztő. A német címvédő a rajttól a célig dominált, s változatlanul az élen áll összetettben. De micsoda show volt ez Alonsótól." 

 

Tuttosport: "A Vörösök újra felálltak, Vettel azonban továbbra is szökésben van. Ha a Ferrari júniusban és júliusban is olyan versenyképes lett volna, mint tegnap Belgiumban, akkor Vettelnek és a Red Bullnak most nem lenne ekkora előnye a pontversenyben."

 

Corriere dello Sport: "Alonso-show. A kilencedik helyről a másodikra egy ragyogó rajttal és egy feltámadt Ferrarival."

 

Franciaország:

 

Libération: "Feszültségmentes futam, amely nagyon unalmas volt, és a leendő négyszeres világbajnok Vettel újabb győzelmével zárult." 

 

L'Équipe: "Vettel lassacskán az összes feszültséget kiirtja a Forma-1-ből. A szezon még nem tart túl sok ideje, de ha egy pilóta képességei és autója ennyire harmonizálnak egymással, akkor nagyon nehéz őt utolérni."

 

Belgium:

 

Le Soir: "Vettel lerohanta a mezőnyt Spában, s tovább halad a címvédéshez vezető úton. A német könnyedén kerekedett felül Alonsón és Hamiltonon."

 

Svájc: 

 

Berner Zeitung: "Vettel kimagasló teljesítménnyel nyert Spában." 

 

Blick: "Vettelt nem lehetett megállítani Spában." 

 

Neue Zürcher Zeitung: "Győzelem, bajnokhoz méltó könnyedséggel. Ki lesz a címvédő Vettel valódi kihívója?" 

 

Tagesanzeiger: "Mint egy nyíl. Vettel még saját magát is meglepte Spában, élvezte a versenyzést, és idénybeli ötödik győzelmét aratta."

 

Forrás: telesport.hu

 

Címkék: autóverseny, forma1,