Vetési: tárgyalunk a Final Fourról, de nem fogunk nyomulni

2014-05-05
Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke szerint az európai szövetség (EHF) vezetősége nagyon elégedett volt a női Bajnokok Ligája budapesti MVM Final Fourjának megrendezésével, valamint a Papp László Budapest Arénában tapasztalt hangulattal, és már tárgyalnak arról, hogy jövőre is a magyar főváros adjon otthont az eseménynek.

 

„Megérte rábeszélnünk az európai szövetséget arra, hogy csináljuk meg ezt a Final Fourt, és ha megcsináljuk, akkor Budapesten legyen az első” - fogalmazott Vetési a Digi Sport Reggeli Start című hétfői műsorában. Hozzátette: az előzetes számítások szerint sikerült teljesíteni a céljukat, vagyis, hogy anyagi szempontból plusz nullára kihozzák a rendezést, amivel az európai és a magyar szövetség, valamint a csapatok egyaránt jól jártak.

 

A pénzügyi részleteket illetően az elnök elmondta, hogy az EHF rendelkezett a négyes döntő televíziós jogdíjaival, míg a szervező magyar szövetségnek a csapatok pénzdíjazásának felét kellett állnia. Vetési tájékoztatása szerint a győztes Győri Audi ETO KC 225 ezer, míg a negyedik helyezett dán Midtjylland közel 100 ezer eurót vihet haza. Ez utóbbi összeg nagyjából annyi, mint amennyi a magyar bajnok teltházas jegybevételéből nyereségként megmaradna egy oda-visszavágós párharc hazai mérkőzésén.

 

Az MKSZ elnöke beszélt arról is, hogy a döntő 50. percének táján a Buducsnoszt Podgorica szurkolóinak egy része a szektorában felszedte a székeket, és dobálni kezdte a rendfenntartókat.

 

„Ez úgy látszik része a montenegrói szurkolásnak, de rendeződött a dolog és súlyosabb sérülések nem történtek. Sajnos egy montenegrói szurkolót és egy biztonsági őrt kórházba kellett vinni” - fogalmazott Vetési, majd hozzátette, hogy éjszakára mindkét személyt megfigyelésre bent tartották a kórházban, de a hétfő reggeli információi szerin egyikük sérülése sem súlyos. Hozzátette: mivel a montenegrói Cvijic egy ütközésnél elvesztette az eszméletét, őt is kórházba kellett szállítani, megfigyelés céljából, és ha kell, MR-vizsgálatot végeznek el nála.

 

Vetési - már az m1 Ma Reggel című műsorában - történelmi tettnek nevezte a valamennyi mérkőzésén teltházas női Final Four megrendezését és jelezte: a „magyar szövetség nem fog nyomulni a rendezésért”, de már tárgyalnak az európai szövetséggel arról, hogy a következő négyes döntőnek is Budapest adjon otthont.

 

Forrás: MTI

Címkék: kézilabda,