Veszprém-Skjern: A lé(t) a tét

2018-03-31
Múlt héten a kézi BL egyenes kieséses szakaszában megtörtént az, amire senki sem számított. A Skjern megsemmisítette az elképzelés nélküli játékot bemutató, hibát hibára halmozó veszprémi csapatot, és 32-25 arányban győzni tudott.

Veszprém - Skjern

Kézilabda, Bajnokok Ligája -Play Off  /Kezdés: szombat 17:30/

 

Két út áll a Veszprém előtt, ami igazából három.

-Az egyik, hogy a hét gólt akár már a félidőre ledolgozza. Az első meccs alapján erre pici az esély, de a Veszprém képes rá. Nagy volt a mellény az odavágó előtt, aztán a bakonyiak kaptak egy kijózanító pofont. Vagy inkább KO-t, de a Skjern csak csatát nyert, háborút még nem.

-A másik út, hogy a dán együttes idegenben is képes hozni azt, amit otthon. Kemény védekezés, jó kapusteljesítmény, és ezzel párosuló gólra törő eredményes támadójáték. Ez egyet jelent a Veszprém kiesésével.

-A harmadik lehetőség pedig az, hogy a Veszprém bár előnyt szerez, a végjátékra 4-6 gólos 'fórral' érkezik meg, és az utolsó 2-3 támadás dönt majd a továbbjutásról.

A lé a tét!

A Skjern ellen mutatott impotens játék és vereség után a klubvezetés elhatározta magát:

"a Magyar Bajnokság befejezéséig felfüggesztette a Telekom Veszprém első csapatának, valamint edzői stábjának a minimál béren felüli fizetések folyósítását. A Klub és a Zrt. a csapatnak a soron következő mérkőzéseken nyújtott teljesítménye alapján dönt ez ügyben véglegesen."

Szóval Lékaiéknak össze kell szedniük magukat, de büntetés ide-büntetés oda, valószínűleg érzik a srácok, hogy ez már több, mint egy szimpla blama. Viszont a handballveszprem.hu-n olvasható közlemény utolsó mondatát azért nem árt elolvasni. A döntés nem végleges, ha sikerül kiejteni a Skjernt, akkor valószínűleg ismét megnyílik a pénzcsap.

Mit várhatunk szombaton?

Az odavágó előtt a Skjern tét nélkül lépett pályára, nem nyomta az esélyesség terhe. Az otthon aratott 7-gólos siker után viszont bátran mondjuk ki, a Skjern továbbjutása már realitás, ergo ott van a vállakon az a bizonyos teher. A Veszprém pedig tudja, hogy milyen feladattal áll szemben.

Az első meccs úgy hozott 57 gólt, hogy a dánok kapusa remekelt. Lékai és Ilic csak 2-2 gólig jutott, a két beálló, Blagotinsek és Nilsson összesen egy gólt tett a közösbe. Nonszensz. Ami 'bravúr', hogy ilyen blamák mellett is 25 gólig jutott a Telekom Veszprém.  Mi lesz itt, ha Lékai és Ilic mondjuk eljut 5-5 gólig, és beállóból is eredményes lesz a bakonyi alakulat. Az unibet a veszprémi gólok számát illetően 31.5-nél húzta meg a határt, szerintünk ezt Lékaiék meg fogják ugrani. Egyszerűen nincs más választásuk. Múlt héten azzal a tutyimutyi kézivel, és egy tényleg kiváló dán kapussal is sikerült 25 gólt dobni. Azért az fix, hogy Nielsen a veszprémi szurkolók előtt nem tudja majd azt hozni, amit otthon, de az is biztos, hogy Lékai Mátéék is átérzik a helyzet súlyát, és egy másik arcukat mutatják.

Két tippünk is van

Az egyik tippünk, hogy a Veszprém, 31.5 gól fölé jut (1.82), a másik pedig az, hogy minimum 5 góllal nyer. Erre 1.40 az odds, ez pedig value kategória. A Vranjes-csapat azért hazai pályán a BL-ben csak a PSG ellen égett meg, de a Skjer nem a PSG szintje. Ezerszer kielemezték az odavágót a veszprémi srácok, de itt leginkább mindenkinek fejben kell magát összeszedni, és legjobb tudása szerint játszani. Cspatként kell funkcionálni, és valószínűleg ez a pénzmegvonás is egy remek húzás volt. A közlemény kiadása után érezhették csak igazán a srácok, hogy átléptek egy határt.

A egyik tippünk, hogy a Veszprém eljut legalább 32 gólig (1.82). Azért ne feledjük, hogy a Vranjes-féle kézi elvileg a gyorsaságon alapul. Ha a lendület párosul a pontossággal, és nem szórják el felelőtlenül a labdát a hazaiak, itt akár 35-36 gól is összejöhet. Ebből következik, hogy legalább öttel nyer a Telekom, mert őszintén szólva azt elképzelni sem tudjuk, hogy 25-26 gólnál Myrholék többre lesznek képesek egy sokkal agresszívebb hazai védelem ellen.

Címkék: sportfogadás, tipp,