Veszélyben a Szerencsejáték Felügyelet és a Szövetség is

2012-10-03
A nyerőgép ipar eltörlése miatt bajba kerülhet a NAV Szerencsejáték Felügyelet főosztálya is, amelynek a kormány lépése miatt jóval kevesebb feladata lesz.

 

A Szerencsejáték Felügyelet munkája jóval kevesebb lesz, a Magyar Szerencsejáték Szövetség pedig szinte biztosan munka nélkül marad - legalábbis ezt sejtette a Figyelőnek Schreiber István az egyesület elnöke.

A kormányzat a nyerőgépek betiltása után az online szerencsejátékból reméli a kimaradó adóbevétel pótlását, ám iparági szakértők szerint az az első években egészen biztosan nem fogja teljesíteni 20-30 milliárdnyi adóbevételt.

A Figyelő Online értesülései szerint a kabinet terve feltehetően egy olyan szakmai anyagra épült, amely valóban ekkora bevételt valószínűsít évente, ám nem az első év után, hanem 3-5 évnyi felfutást követően. 

Az első évben legfeljebb 5-10 milliárd forintot szedhet be az állam, azaz a tegnap elfogadott jogszabály nagyjából 10-20 milliárdos rést üt a jövő évi büdzsén. A jelenleg hatályos szabályozás ráadásul csak az online piac kisebb részét, az internetes lóversenyfogadást és a személyes részvétellel szervezett kártyajátékokat érinti. A klasszikus szerencsejátékok, mint például sportfogadás, online póker vagy a kaszinó játékok, nincsenek benne a törvényben, így az év végéig még a szabályok kidolgozását is el kellene végezni. 

 

A Figyelő Online cikke ezen a linken olvasható.

 

 
Címkék: nyerőgép,