Veszélyben a Fradi BL-elődöntője

2013-03-09
A Ferencváros 30-23-ra kikapott a Valceától Dabason a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének 5. fordulójában, így az elődöntőbe jutást illetően már nem a saját kezében van a sorsa.

 

BL, középdöntő, 5. forduló, II. csoport:

FTC-Rail Cargo Hungaria - Oltchim Valcea (román) 23-30 (15-15)

gól: Tomori 7, Dajka 4, Szucsánszki 3, Szamoránsky 2, Vérten 2, Such 2, Szekerczés 2, Cifra 1, illetve Bulatovic 7, Managarova 5, Barbosa 5, Manea 5, Bradeanu 4, Curea 3, Pineau 1

 

A Ferencváros számára kulcsfontosságú volt a szombati mérkőzés, hiszen pontszerzés esetén biztos elődöntős, máskülönben a jövő hétvégi záróforduló dönt a sorsáról. Az utóbbi két KEK-kiírásban első FTC eddig erőn felül teljesített, hiszen Zácsik után másik ásza, Pena is kidőlt a sorból, emiatt múlt vasárnap kikapott a Krim Ljubljana vendégeként, így az egymás elleni összevetésben már a szlovén együttes a jobb. Most az a Valcea látogatott Dabasra, amely február 3-án 23-22-re kikapott a zöld-fehérektől, ám azóta a román alakulat sztárjai helyi sajtóértesülés szerint hozzájutottak elmaradt bérük egy részéhez, és újra összekapták magukat.

 

Eleinte nagyon jól támadott a hazai csapat, szinte minden támadása góllal ért véget, így a 7. percben már 6-4 volt az állás. Ekkor időt kértek a vendégek és kisvártatva egyenlítettek (7-7). Azonban a ferencvárosi támadó részleg továbbra is remekelt, állandósult a kétgólos előny, amikor az addig nem hibázó Tomori büntetőt rontott, majd újabb két hiba miatt ismételten egyenlő lett az állás (13-13). Elek Gábor vezetőedző időkérése sem használt, ugyanis újabb két Valcea-találat következett Barbosa révén, de a zöld-fehéreknek még a szünet előtt sikerült egyenlíteniük.

 

A fordulást követően Dajka csipkézte ki a bal felső sarkot, majd a rendkívül veszélyes Barbosát két percre kiállították, ám emberhátrányban fordított a Valcea. Sőt, Manaharova kiállítása alatt 18-20 lett az állás. Hullámvölgyben volt az FTC, ziccerek maradtak ki, és a 41. percben már három góllal vezettek a vendégek. Lehetett volna nagyobb is a hátrány, de Abramovics nagyokat védett. Cifra kiállításakor időt kért a Valcea abban a reményben, hogy megroppantja riválisát. A folytatásban is sok hibával játszott a magyar együttes, így 11 perccel a vége előtt 25-20-as hátrányba került, s innen már nem volt visszaút az FTC számára. A vendég gárda megérdemelten vitte el a fontos két pontot Dabasról.

 

Az egy hét múlva esedékes záráskor a Ferencváros a pont nélküli Zvenyigorod vendége lesz, a Valcea pedig a Ljubljanát fogadja. Utóbbi két csapat azonos pontszám esetén jobb a magyar együttesnél, ami azt jelenti, ha az ötödik forduló másik, vasárnapi meccsén a Krim Ljubljana - a papírforma szerint - legyőzi a Zvenyigorod együttesét, akkor az utolsó körben a Valcea sikere mindenképpen az FTC kiesését eredményezi, még ha a magyarok győznének is Oroszországban.

 

vasárnap játsszák:

Krim Ljubljana (szlovén)-Zvezda Zvenyigorod (orosz) 19.30

 

Az állás: 

1. Ljubljana 6 pont/4 mérkőzés

2. Valcea 6/5 (131-122)

3. FTC 6/5 (136-143)

4. Zvenyigorod 0

 

A csoportok első és második helyezettjei jutnak az áprilisi elődöntőbe, ahol az I. csoport 2. helyezettje a II. csoport 1. helyezettjével, és a II. csoport győztese az I. jelű kvartett másodikjával találkozik.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: kézilabda,